YAZI MELİH TÜRK, İREM ORHAN
Yılbaşı sofralarında farklı konsepte uygun bir zeytinyağlı, güzel bir salata, ara sıcak olarak bir kiş ve ana yemek hindi vazgeçilmez mönümüz. Tatlı olarak da bal kabağını görsel olarak iyi bir fikir olarak düşünebiliriz. Kırmızı enginar çanakları masaya çok güzel bir renk katacak. Başlangıçta ayrıca masada yeni yıl renklerinden oluşan rofkor peyniri topları da çok hoş bir görsellik verecektir. Börek yerine bir kiş sofrada daha zengin ve daha şık duracaktır. 4.5 kiloluk bir hindi 4 kişilik bir aile için son derece yeterli zira ertesi gün baget ekmeği, hardal ve turşu ile tüm gün hindinin keyfini çıkarmaya devam edebilirsiniz. Yılbaşı gecesi için hindinin yanında favorimiz kestaneli pilav olacaktır. Tatlı olarak narlı ve orman meyveli pavlova tamamlayıcı olacaktır.
Hindi
(4.5 kilo hindi)
Hindi yıkanıp süzüldükten sonra tuz, karabiber ve balla ovulur. İçi mevsim meyveleri ile doldurulur. Önce yağlı kağıda sarılır, sonrasında folyoya sarılır 180 derece fırında 4 saat pişirilir.
Vişne soslu enginar
Bir soğan zeytinyağında çevrilir. Üzerine vişne suyu dökülür. Enginarlar içine konulur. Kısık ateşte pişirilir. Taze baklalar bir limon ve portakal suyuyla haşlanır. Soğuyunca enginarın üstüne konur. Limon ve dereotuyla süslenir.
Pavlova
Dört yumurta akı, 2 bardak şeker, 1 tutam tuz miksere konup, koyu bir köpük olana kadar çırpılır. 140 derece fırında 2 saat pişirilir. Fırından çıkan pavlovanın üzeri kırılır, içine krema sıkılır.