HAZIRLAYANLAR
SONER GÖMLEKSİZ soner.gomleksiz@sabah.com.tr
ERSİN AL ersin.al@sabah.com.tr
Thanx Mimarlık'ın ortaklarından Zeynep Yılmaz da zorunlu ev karantinası yüzünden yoğun iş hayatını askıya alanlardan. Bu süreçte evde iki kızıyla vakit geçiren Zeynep Hanım, mutfakta yemek yapmaktan da büyük keyif alıyor. Farklı tarifler deneyerek, kızlarına sürpriz yaptığını söyleyen Yılmaz, bu kez Şamdan Plus için mutfağa girdi ve küçük kızı Yasemin ile birlikte tarçınlı tatlı ekmek pişirdi. Mis gibi kokusu bütün evi saran tarçınlı tatlı ekmek, hem Zeynep Hanım'ın hem de kızlarının sevdiği tariflerden biri. Zeynep Hanım, çay saati için lezzetli bir atıştırma olan tarifin detaylarını anlattı. Yasemin de annesine yardım ederek, iç harcın hamura zengin bir şekilde yayılmasını sağladı…
TARÇINLI TATLI EKMEK
3 su bardağı unu kabımıza koyup ortayı açıyoruz. 1 paket yaş mayayı ortaya yerleştirip, içine yarım su bardağı ılık su, yarım su bardağı ılık süt, 2 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurta ekliyoruz. Mayayı mıncıklayıp eritiyoruz. Ardından tüm malzemeleri iyice yoğuruyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz. Hamuru merdaneyle mümkün olduğunca dikdörtgen açıyoruz. İç harcı için 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı toz tarçın ve 1.5 çay bardağı esmer şekeri karıştırıyoruz. Hamuru, yarım santim açıp iç harç malzemelerini karıştırdıktan sonra hamuru yayıyoruz. Hamuru yuvarlayıp 3 parmak genişliğinde dilimliyoruz. Tepsimize dizip, 175 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.