Yeni yılda vücudumuzu diyete hazırlıyoruz

Yeni yılı bahane ederek beslenme alışkanlıklarını bozanlar ve abur-cubur yüzünden kilo alanlar, ilk önce detoks yapıp vücutlarını diyete hazırlamalılar

Yeni yılda vücudumuzu diyete hazırlıyoruz

Yeni yılı karsılama hazırlıkları günler sürdü; sirket, arkadas, aile partileri gibi, konsepti yiyecek ve içecek olan organizasyonlar birbirini izledi. Üst üste gelen davetlerde yediginiz çerezler, kurabiyeler, sıcak saraplar, çikolatalar, tatlılar, içkiler, mezeler ve nihayet yılbası partinizle finali yaptınız. O halde gelin önce yeni yılı, bir önceki yılda yediklerimizden arındırarak baslayalım. Önce yeni yıl serefine yenilenlerden vücudu arındırmak, vücudu diyete hazırlamak için öncelikle üç gün süreli detoks sonrasındaysa iki hafta boyunca da özel bir beslenme programı uygulayacagız. Yeni yıl akşamı ve öncesinde karbonhidrat ve alkol fazla alındığı için üç gün sıvı ağırlıklı, sebze ve meyvelerin çokça tüketildiği bir detoks ve arınma programıyla vücudumuzu toksinlerden temizliyoruz.

Detoksla, ödem ve toksinlerden kurtulmanın, vücudun mineral ve su dengesini geri kazanmanın yanı sıra; vücudun daha enerjik ve zinde olması sağlanır. Detoks uygulamalarında taze sebze ve meyveler tüketilerek, vücudun Ph (asit/baz) dengesi sağlanır. Detoks uygulayarak asitli yiyecekleri tüketmeye bir süreliğine ara vermelisiniz. Bunları; et, tavuk, balık, yumurta, süt, hamur işleri, şekerli besinler, doymuş ve hidrojen içeren yağlar, kızartmalar, gazlı içecekler, nikotin, alkol ve kafein olarak sıralayabiliriz. Onların yerineyse mümkün olduğunca doğal, organik, çiğ sebze ve meyveler, yeşillikler, antioksidan içeriği bakımından zengin lifli besinler yemelisiniz.

3 GÜNLÜK DETOKS ÖRNEK MÖNÜ

Sabah: 200 gram yağsız yoğurt, 2 yemek kaşığı yulaf (10 adet yaban mersini kurusu ilave edin, üzerine biraz tarçın serpebilirsiniz)

Ara: 6 adet badem, 3 adet kuru kayısı

Öğle: Doyana kadar, içebileceğiniz sebze çorbası

Ara: Bir kutu probiyotik yoğurt, yanında salatalık havuç, kırmızı biber

Akşam: Doyana kadar yiyebileceğiniz yeşil yapraklı haşlanmış sebzeler Ara: 1 elma veya armut

İKİ HAFTALIK ÖRNEK MÖNÜ İLK HAFTA

Sabah: Haftada üç gün 1 yumurta ve yanında bir dilim tam buğday ekmeği. Diğer günler ekmeğin yanında bir parmak kalınlığında dil peyniri

Ara: 5 ceviz, 5 kayısı (kuru)

Öğle: 200 gram et veya 200 gram tavuk veya 350 gram balık; yanında bol yeşilliklerin olduğu salata (değişimli uygulayın)

Ara: 1 elma veya 1 armut veya 2 mandalina

Akşam: 200 gram et veya 200 gram tavuk veya 350 gram balık yanında bol yeşilliklerin olduğu salata (tercihen öğlen yediğinizden farklı yeşillikler olmalı)

Ara: Bir kutu probiyotik yoğurt, yarım muz

İKİNCİ HAFTA İLK 3 GÜN

Sabah: 1 yumurta, 1 dilim ekmek, 5 zeytin

Ara: 10 adet fındık, 1 incir Öğle: 1 tabak makarna ya da bulgur pilavı (domates soslu az yağlı), 1 kase yoğurt

Ara: Ananas, 50 gr peynir

Akşam: 250 gram balık ızgara veya 200 gram hindi ızgara, salata

Ara: 1 bardak süt, 1 kivi

SON DÖRT GÜN

Sabah: 1 dilim hindi füme, 1 dilim çavdar ekmeği

Ara: 1 armut, 8 badem

Öğle: 160 gram ton balıklı salata, 1 dilim kepek ekmeği

Ara: 2 galeta, 50 gr peynir

Akşam: 1 tabak ızgarada pişmiş mevsim sebzeleri, 1 kase yoğurt,

Ara: 1 elma

Banu KAZANÇ

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.