Yazın korkusu: Besin zehirlenmesine dikkat!
Yazın korkusu: Besin zehirlenmesine dikkat!
Yaz aylarında çok sıkça rastlanılan besin zehirlenmesine karşı uzmanlar uyarılarda bulunuyor. Artan sıcaklardan dolayı ürünlerin bozulma riski daha da artıyor. İşte sizler için derlediğimiz besin zehirlenmesine karşı öneriler…
Yazın korkusu: Besin zehirlenmesine dikkat!
Tatilinizi daha da önemlisi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyen besin zehirlenmesi büyükten küçüğe herkesin korkulu rüyası… Peki besin zehirlenmesine karşı nasıl dikkatli olunabilir? Gıda ürünlerini tüketmeden önce hangi noktalara dikkat edilmelidir?
Yazın korkusu: Besin zehirlenmesine dikkat!
Market alışverişi yaparken et, süt ve dondurulmuş ürünler gibi dolapta duran ürünleri çabuk bozulma riskinden dolayı en sona bırakmanız gerekir. Böylece marketi dolaşırken ve eve ulaşana kadar sıcaktan bozulma ihtimalini en aza indirmiş olursunuz.
Yazın korkusu: Besin zehirlenmesine dikkat!
Eve getirdiğiniz gıdaları uygun saklama koşullarında tutmanız önemlidir. Buzdolabı poşetinde muhafaza edilmesi gerekenleri orada tutmalı ve dolabın derecesini gerekli olan soğukluğa ayarlamalısınız.
Yazın korkusu: Besin zehirlenmesine dikkat!
Gıdaları pişirmeden önce ellerinizi iyice yıkamalısınız. Yıkanacak olan gıdaları da bol suyla temizlemelisiniz. Kullanacağınız bıçağın da temiz olmasına ve paslanmamış olmasına dikkat etmeniz gerekir.
Yazın korkusu: Besin zehirlenmesine dikkat!
Pişirme işlemini doğru şekilde yapmak gerekir. Gıdaların çiğ kalmaması ve iyice pişmesi önemlidir. Bu nedenle yüksek sıcaklıkta hızlı pişirmek yerine, yavaş yavaş ve içlerinin pişmesini sağlamak daha doğru olacaktır.
Yazın korkusu: Besin zehirlenmesine dikkat!
Gıdalarınızı pişirdikten sonra direkt buzdolabına koymamalısınız. Öncelikle bir süre oda sıcaklığında bekletilmesi gerekir. Bu sürenin 2 saati aşmamasına dikkat edilmesi önem taşır. Buzdolabından çıkarıp ısıttığınız bir ürünü de tekrar buzdolabına atmadan tüketmek gerekir.
Yazın korkusu: Besin zehirlenmesine dikkat!
Özellikle et ürünlerini oda sıcaklığında çözdürmeyin. Buzluktan çıkardıktan sonra buzdolabının iç kısmında çözülmesini sağlamak için geceden çıkarmayı deneyebilirsiniz. Pişirdikten sonra 1 gün içinde tüketmeye çalışın.