En çok Grammy adaylığı kazanan sanatçılar Beyonce ve eşi Jay-Z

Müzik dünyasının en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Grammy Ödülleri adayları açıkladı.

En çok Grammy adaylığı kazanan sanatçılar Beyonce ve eşi Jay-Z

Bu yıl 65'incisi düzenlenecek olan prestijli Grammy Ödülleri'nin adayları açıklandı. 5 Şubat'ta sahiplerini bulacak Grammy Ödülleri'ne ünlü R&B şarkıcısı Beyonce 9 adaylık ile damga vurdu.

6 sene sonra Renaissance albümüyle müzik dünyasına geri dönen şarkıcı, 9 adaylık kazandığı 2023 Grammy Ödülleri'nde tarihe geçti.

Kariyeri boyunca toplamda 88 Grammy adaylık kazanan şarkıcı, 9 adaylığın ardından rap dünyasının efsane isimlerinden biri olan eşi Jay-Z ile büyük bir rekoru paylaştı.

BEYONCE VE JAY-Z GRAMMY TARİHİNE GEÇTİLER
Beyonce ve Jay-Z, kariyerleri boyunca 88 Grammy adaylığı kazanarak Grammy tarihinin en çok adaylık kazanan şarkıcıları oldu.

Toplamda 28 Grammy ödülü kazanan şarkıcı, eğer gelecek yıl daha çok ödül kazanırsa 31 Grammy ödülü olan Georg Solti'nin rekorunu kırarak ilk sıraya yerleşecek. Şarkıcı, şu an Quincy Jones ile 2. sırayı paylaşıyor.

EN ÇOK GRAMMY KAZANAN KADIN ŞARKICI BEYONCE
Beyonce, şu anda 28 Grammy ödülü ile en çok Grammy kazanan kadın sanatçı unvanına sahip.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.