Şehrin caz hali başlıyor

Kurulduğu günden bu yana sanatı ve sanatçıyı destekleyen Akbank’ın en uzun soluklu kültür sanat projelerinden Akbank Caz Festivali, cazın farklı ritimlerini ve renklerini içeren zengin programı ile 32. kez cazseverlerle buluşmaya hazır.

Şehrin caz hali başlıyor

ŞERİF ERCAN

Bu yıl 24 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 32. Akbank Caz Festivali'nde; caz müziğinin önemli temsilcilerinden Abdullah Ibrahim, Ravi Coltrane ve Oded Tzur Quartet gibi isimler sahne alacak.

Yıllar içinde genişleyen müzikal yelpazesiyle, programında klasik ve modern cazın yanı sıra elektronik müzik ve dünya müziğinin farklı projelerine de yer veren Akbank Caz Festivali; bu sonbaharı caz müziği ile farklı müzik türlerinin bir araya geldiği bir seçki ile şehrin farklı noktalarında karşılayacak. Festival; 120'den fazla müzisyenle 22 ayrı mekanda 32 konser, 3 söyleşi, 3 çocuk atölyesi, teras konserleri ve dans etkinlikleriyle gerçekleşecek. Festivalin açılışı, 24 Eylül'de Alp Ersönmez'in 'Cereyanlı' projesi kapsamında Barış Doğukan Yazıcı, Çağrı Sertel, Duru Tuna ve Kuzey Yılmaz'ın oluşturduğu ekiple Müze Gazhane'de yapılacak.

CHRISTIE'S'DEN İKSV İÇİN MÜZAYEDE
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 50. yılında yeni bir fon başlattı. İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu, İstanbul Festivalleri ve İstanbul Bienali aracılığıyla genç sanatçıların yeni yapıtlar üretebilmesi için kullanılacak. Dünyanın en önde gelen müzayede evlerinden Christie's de, ekim ayındaki Londra müzayedelerinde İKSV'nin bu fonu yararına özel bir bölüm ayırıyor. Istanbul Calling başlıklı bu seçkide, Türkiye'den ve yurtdışından önemli sanatçıların bağışladığı 23 eser satışa sunulacak. Türkiye'den rekor sayıda sanatçının yer alacağı ilk Christie's Londra müzayedesi olacak bu etkinlik, aynı zamanda Türkiye'den bir kültür-sanat kurumu yararına yapılacak ilk Christie's müzayedesi olma özelliğini de taşıyor. Seçkiye eserleriyle katkıda bulunan sanatçılar ise şunlar: Ahmet Doğu İpek, Alev Ebüzziya Siesbye, Aslı Çavuşoğlu, Azade Köker, Beauford Delaney, Burçak Bingöl, Ebru Döşekçi, Elif Uras, Gözde İlkin, Hera Büyüktaşçıyan, İhsan Oturmak, İrfan Önürmen, Kemal Seyhan, Mehmet Güleryüz, Nasan Tur, Rasim Aksan, Refik Anadol-Gökhan Hotamışlıgil, Renee Levi, Seçkin Pirim, Shirin Neshat, Taner Ceylan ve Yağız Özgen.

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, 50. yılını kutlayan vakfın, genç sanatçılara daha fazla destek olmak için fon oluşturduklarını söyledi.

ÜNİVERSİTELİ SANATÇILARIN ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bilgili Sanat iş birliği ve Akaretler Sıraevler ev sahipliğinde, Jumbo ana sponsorluğunda, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda bu yıl altıncısı gerçekleşecek olan BASE 2022'de 16 şehirdeki 27 üniversiteden yeni mezun 73 sanatçı adayının farklı disiplinlerde 83 eseri sergilenecek. BASE, 6 yıldır genç sanatçıların yaratıcılığını ve üretme motivasyonunu desteklemek, yeni mezun sanatçılarla sanat alanında faaliyet gösteren farklı aktörler ve kurumlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla ortak bir alan yaratıyor. Her yıl sanat dünyasından değerli isimlerin yer aldığı çok sesli bir seçici kurula sahip olan BASE'in 2022 yılı başvurularını; Ayça Telgeren, Ayda Elgiz Güreli, Baha Toygar, Berat Işık, Derya Yücel, Erdal Duman, Erinç Seymen, Farah Aksoy, Fulya Çetin, Haldun Dostoğlu, Işıl Eğrikavuk, Melis Terzioğlu ve Sinem Yörük değerlendirdi. BASE'in küratörü Derya Yücel, Türkiye'nin ortak mezuniyet sergisi BASE'in bu yılki temasının 'İz ve İletişim' olduğunu söyledi. BASE, 28 Eylül-2 Ekim arasında 11.00-19.00 arasında ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.

FESTİVAL İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Fotoğraf sanatı üzerinden disiplinlerarası bir diyalog ortamı sunan 212 Photography Istanbul, 6 - 16 Ekim 2022 tarihleri arasında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek. Sürdürülebilir bir sanat ve kültür geleneği oluşturmak üzere yola çıkan ve bu yıl beşincisi yapılacak olan 212 Photography Istanbul, sergiler, atölyeler, söyleşiler, paneller, film gösterimleri ve portfolyo incelemelerinin yanı sıra yayıncılık, dans, müzik, gastronomi gibi farklı başlıklara da programında yer verecek. 15'e yakın mekanda 60'ın üzerinde sanatçının 500'ün üzerinde eserini sanatseverlerle buluşturacak olan festivalde, fotoğrafın yanı sıra geçen sene olduğu gibi yeni medya, video sanatı, heykel ve daha pek çok farklı yaklaşım görülebilecek.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.