RÖPORTAJ İREM ORHAN
FOTOĞRAF BETÜL YAZICIOĞLU
Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşını evde geçirecekler için muhteşem bir haberimiz var! Girişimci ruhu ile tanıdığımız iş insanı Feyzan Cihan'ın yeni girişimi Graze Turkey, şık sunumlu lezzetli atıştırmalıklarıyla yılbaşı gecesinde yemek masalarımızı şenlendiriyor. Görsel algıya hitap eden seçenekler sunmasının yanı sıra, öncelikli olarak Türk malı şarküteri ve peynir kullanımını tercih ederek yerel üretimi desteklemesi ile de dikkat çeken Graze tabakları, hızlı ve yorucu tempolu şehirlerde yaşayan bizleri; ziyaret, kutlama ve buluşmalarımızda "Yanımda ne götürsem" düşüncesinden de kurtaracak gibi. Gerek çeşitlilik ve tazelik, gerekse görsellik anlamında buluşmalara yeni bir soluk getiren markayı, kurucusu Feyzan Cihan'dan dinledik; şık yılbaşı sofraları için püf noktaları aldık.
Yakın zaman önce catering sektörüne yeni bir yaklaşım getiren Graze Turkey'i kurdunuz. Nasıl gelişti süreç?
Misafir ağırlarken farklı lezzetleri, yaratıcı bir sunumla bir araya getirerek servis etmek, kişisel olarak en büyük zevklerimden biri. Diğer yandan şehir hayatı koşturmacasında çevremdeki birçok insanın hem misafir ağırlarken hem de misafirliğe giderken dilediği vakti ve özeni ayıramadığını fark edince, sevdiğim uğraşımla çevrenin ihtiyacını bir araya getiren bu fikir ortaya çıktı.
Peki, Graze Turkey ile verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?
Öncelikli olarak peynir çeşitleri, şarküteri ürünleri, mevsimsel sebzeler ve meyveler ile çerezleri hem gözlere hem de damaklara hitap edecek şekilde, uyum içinde sunduğumuz farklı boylarda Graze boardlarımız bulunuyor. Bu boardlar; arkadaş ya da aile ziyaretleri, kurumsal etkinlikler, doğum günü kutlamaları, yeni iş tebrikleri, geçmiş olsun dilekleri gibi farklı amaçlarla müşterilerimizle buluşuyor. Ayrıca farklı tercihler, etkinlikler, konseptler ya da beraberinde tüketilecek içeceklere göre özel boardlar da hazırlayabiliyoruz. Tazelik, kalite, hijyen ve yaratıcı sunumlar, tüm boardlarımızda en büyük önceliklerimiz.
Yeni yıl da yaklaşırken, yılbaşı akşamı için muhteşem lezzetlerle dolu bir yemek masasının olmazsa olmaz lezzetleri neler size göre?
Sizi mutlu eden lezzetlerin öncelikli olması önemli; sonuçta yılbaşı akşamı, yılın en mutlu akşamlarından. Ana yemekler ne olursa olsun, ikram edeceğiniz ya da tüketeceğiniz içeceklere uyumlu olarak seçilen peynir ve şarküteri ürünleri, alacağınız keyfi maksimuma çıkaracaktır. Baktığınızda sizi mutlu edecek, fotoğraflarda harika gözükecek bir masa düzeni ve yaratıcı sunumlar da bu akşamın olmazsa olmazları.
Uzun yemekler yenen davet masalarında iyi bir şarküteri tabağı hazırlamak isteyenlere birkaç püf noktası verseniz?
Öncelikle hem sizin hem de misafirlerinizin damak tadına uyum sağlayabilmesi için hafif, orta ve cesur lezzetleri bir araya getiren bir tabak olmalı. Yanında sunduğunuz içecekler ile uyumlu lezzetleri bulundurması da oldukça önemli. Tabii seçeceğiniz ürünlerin kalitesi ve sunum şekli de dikkat edilmesi gereken bir memnuniyet unsuru.
Tablo gibi sunumlar ortaya çıkaran biri olarak sizden yılbaşı konseptli pratik masa dekorasyonu fikirleri istesek?
Rustik, ahşap, bohem bir tema ya da metalik, minimal parçaları bir araya getiren modern bir stil bu sene yılbaşı sofralarında öne çıkan, benim de sevdiğim iki trend. Ayrıca misafirleri şaşırtacak ve Instagram'da paylaşmaları için heyecan yaratacak objeler, sürprizler ve kişiye özel notlar, masa dekorasyonundaki diğer sevdiğim detaylar.