Hazırlayan: Melih Türk
Yılbaşı yemeği dendiğinde özenle hazırlanan sofralar ve birbirinden özel lezzetler aklımıza geliyor. Biz de yemeğin ve lezzetin uzmanları olan, gastronomi dünyasının başarılı dört şefinden Şamdan Plus için özel bir yılbaşı mönüsü hazırlamalarını istedik. Rudolf Van Nunen, Suna Hakyemez, Kemal Can Yurttaş ve Claudio Chinali, imza yemeklerinden oluşan mönülerini bizimle paylaşırken yılbaşı sofralarının olmazsa olmazları üzerine bilgiler de verdi.
RUDOLF VAN NUNEN
Şans Restoran Executive Chef
"Yılbaşı sofrasının olmazsa olmazı gece tam 24.00’de tabii ki şampanya. Ve kapının önünde kırılmak üzere nar" diyor ve yılbaşı mönüsü açıklıyor:
Şarküteri tabağı
Aperatif olarak damak tadına göre faklı lezzetlerden oluşan şarküteri tabağı hazırlarım.
Levrek marin ve hayvar
Levrek marini yanında havyar ile servis ederim.
Kestane çorbası
Blenderda pürüzsüz hale getirdiğimiz kış geceleri için uygun çorbayı tercih ederim.
Fırında Kaz Forestiere sos ile
Tüm kazı fırınlarken, dış kısmını tereyağladıktan sonra gövde kısmına tere yağ parçaları, portakal ve limon dilimleri , karabiber tuz koyarak önce 220 derecede 5 -10 dk şoklayarak 180 derecede pişiririz.
Kaz ciğerli dolma
Yabanmersini sos, mor patates kızartması , buharda brüksel lahanası ve kırmızı soğan konfi ,kaz cigerli lahana dolma eşsiz bir lezzet olur.
Taze orman meyveleri
Tatlı olarak taze orman meyvelerini çikolatalı sabayon sos ile servis ederim.