Ünlü şeflerden özel yılbaşı mönüleri

Yemeğin ve lezzetin uzmanları olan, gastronomi dünyasının başarılı dört şefi Şamdan Plus için özel yılbaşı mönüsü hazırladı

Ünlü şeflerden özel yılbaşı mönüleri

 

Hazırlayan: Melih Türk


Yılbaşı yemeği dendiğinde özenle hazırlanan sofralar ve birbirinden özel lezzetler aklımıza geliyor. Biz de yemeğin ve lezzetin uzmanları olan, gastronomi dünyasının başarılı dört şefinden Şamdan Plus için özel bir yılbaşı mönüsü hazırlamalarını istedik. Rudolf Van Nunen, Suna Hakyemez, Kemal Can Yurttaş ve Claudio Chinali, imza yemeklerinden oluşan mönülerini bizimle paylaşırken yılbaşı sofralarının olmazsa olmazları üzerine bilgiler de verdi.


RUDOLF VAN NUNEN

Şans Restoran Executive Chef



"Yılbaşı sofrasının olmazsa olmazı gece tam 24.00’de tabii ki şampanya. Ve kapının önünde kırılmak üzere nar" diyor ve yılbaşı mönüsü açıklıyor:


Şarküteri tabağı

Aperatif olarak damak tadına göre faklı lezzetlerden oluşan şarküteri tabağı hazırlarım.


Levrek marin ve hayvar

Levrek marini yanında havyar ile servis ederim.


Kestane çorbası

Blenderda pürüzsüz hale getirdiğimiz kış geceleri için uygun çorbayı tercih ederim.


Fırında Kaz Forestiere sos ile

Tüm kazı fırınlarken, dış kısmını tereyağladıktan sonra gövde kısmına tere yağ parçaları, portakal ve limon dilimleri , karabiber tuz koyarak önce 220 derecede 5 -10 dk şoklayarak 180 derecede pişiririz.


Kaz ciğerli dolma

Yabanmersini sos, mor patates kızartması , buharda brüksel lahanası ve kırmızı soğan konfi ,kaz cigerli lahana dolma eşsiz bir lezzet olur.


Taze orman meyveleri

Tatlı olarak taze orman meyvelerini çikolatalı sabayon sos ile servis ederim.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.