Tarihi balık pazarında iddialı bir pizzacı

Uzun yıllardır başarılı mekan işletmeciliğiyle tanışan Tahir Bulca, İstanbul’daki tarihi balık pazarında pizza restoranı açtı. Restoranın mönü danışmanlığını, İtalyan şef Romiti Simoe yürütüyor.

Tarihi balık pazarında iddialı bir pizzacı

YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK

Başarılı mekan işletmecisi Tahir Bulca, İstanbul'da gurme lezzet arayanların bir asrı aşkın süredir ilk uğrak noktası olan tarihi balık pazarında, Antique Pizzeria Ristorante'de misafirlerini ağırlamaya başladı. Antique Pizzeria Ristorante, İtalya dışında bulunması hemen hemen imkansız bir pizza lezzeti vaat ediyor. Çünkü mekanın mönü danışmanlığını İtalyan şef Romiti Simoe yapıyor. Pizza için özel tasarlanmış taş fırında, geleneksel odun ateşiyle pişen pizzalar ise İtalyan Şef Marco Melluzzi'ye emanet edildi.

Restorana ev sahipliği yapan bina üç katlı. İkinci ve üçüncü katlarda, soğuk havanın şömine ateşiyle kırılmasıyla keyifli ortam yaratılırken, sıcak havalarda ise teras katta da servis veriyor. Mekanda mutlaka dikkatinizi çekecek olan koleksiyonda; tablolar, biblolar, aralarında bir piyano da bulunan antika enstrümanlar, pikap, radyo gibi müzikçalarlar ve yine dünyanın çeşitli noktalarından toplanmış objeler yer alıyor. Antique Pizzeria Ristorante'nin kapısından girdiğiniz andan itibaren koleksiyoner bir İtalyan ailenin evine misafirliğe geldiğinizi düşünecek ve uzun saatler süren İtalyan aile sofrası keyfinin hiç bitmemesini dileyeceksiniz.

NEW YORK'TAN İSTANBUL'A
Amerikan pastane kültürünün önde gelen temsilcilerinden Magnolia Bakery'nin; İstanbul'daki ilk şubesi Vadistanbul'da açıldı. Pastanenin mönüsünde, Icebox Pie & Bar, Banana Pudding, Brownie & Bar, Cake & Cupcake, Cookie, Cheesecake Tres Leches ve kahvaltılıklar kategorilerinde 60 özel lezzet bulunuyor. Magnolia Bakery; kapılarını ilk defa New York West Village semtinde açıyor. Magnolia'dan gelen kek, turta, kurabiye ve pudingin sokağa yayınlan tatlı kokusu duyanlara davetkar bir çağrıda bulunurken, kısa zamanda Red Velvet Cupcake ve Banana Pudding ikonik hale geliyor ve fırının önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

HİNT RESTORANI GELİYOR
İngiliz Kraliyet Sarayı'ndaki davetlerde yıllardır mönüleri hazırlayan Londra'nın ünlü Hint restoran zinciri Madhu's yurtdışındaki ilk restoranını İstanbul'da açıyor. Londra'nın Mayfair, Hertfordshire, Richmond gibi en ünlü ve lüks lokasyonlarında bulunan, geleneksel Hint yemekleri yanı sıra restoranlarının görkemli iç mimarisi, yüksek standartlı servis anlayışı, kalitesi ve yılda 500'e yakın yaptığı Hint düğünü ile de bilinen Madhu's, Swissotel The Bosphorus, Istanbul'da lezzet tutkunlarıyla buluşacak. Restoranın mönüsünü şef Amaardeep Anand hazırlayacak.

HAYATIN İÇİNDEN

ESKİYLE YENİYİ HARMANLIYOR
Boğaz'ın en güzel kıyı semtlerinden olan Yeniköy'ün tarihi dokusunu en güzel şekilde ortaya koyan Yeniköy Eski Adet, misafirlerine unutulmaz lezzetler sunuyor. Akdeniz mutfağının eşsiz mezelerini, deniz mahsullerini ve et çeşitlerini yeniden yorumlayıp misafirlerinin beğenisine sunan mekan, aynı zamanda Yeniköy'ün eşsiz kültürünü de 4 senedir bir klasik haline gelmiş mekanında yansıtıyor. Mekan, misafirlerine unutulmayacak bir deneyim yaşatıyor.

YENİ BİR MEKAN
Şık dekorasyonu, samimi ortamı ve kusursuz hizmet anlayışı ile sıra dışı sunumlara imza atan Kitten Delicatessen & Bistro, şehrin yeni gastronomi merkezi Galataport İstanbul'da hizmete başladı. Mekanın, şef Bülent Tufan ve ekibi yönetiminde hazırlanan mönüsünde, leziz şarküteri ürünleri, ekşi mayalı lezzetler, pizza ve salata seçenekleri bulunuyor. Tatlılarda ise brownie, san sebastian, tiramisu ve New York lotus cheesecake yer alıyor. İki başarılı girişimci Damla Güreralp ve Burak Bağtaş'ın imzasını taşıyan mekan, kokteylleriyle de iddialı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.