Röportaj: Melih Türk
Fotoğraf: İsa Arslan
Sevil Dolmacı, Beşiktaş’ta bulunan sanat galerisinde Şamdan Plus okurları için yılbaşı masası hazırladı. Avrupa ülkelerinden yılbaşı konseptli objeleri toplamayı seven ve bunlarla muhteşem bir masa tasarımı yapan Sevil Dolmacı’nın yeni yıldan beklentisi ise sağlık, mutluluk ve işlerinin büyümesi...
Bizim için hazırladığınız masa için nasıl bir konsept belirlediniz, hangi renklere odaklandınız? Sofranın detaylarından bahseder misiniz?
İşim gereği çok sık seyahat ettiğim için özellikle kasım aylarında gittiğim Avrupa ülkelerinden yeni yıl konseptli objeler, mutfak eşyaları ve sevdiğim Panettone kekleri almadan dönmem. En son Dijon ve Köln’den çok eğlenceli objeler aldım. Kırmızılar ve altınlar benim vazgeçilmez renklerim. Yeni yıl deyince çam ağaçları, Noel baba, geyikler, ışıltılı toplar ve elbetteki kokinalar... Kimi zaman kırmızı masa örtüsünü ve peçeteleri tercih etsem de bu yıl masamda beyaz örtü kullanarak daha çok yeni yıla ait detaylara odaklanmak istedim. Kırmızlar ve altınlar yeni yılın heyecanını ve neşesini çok daha güçlü bir şekilde anlatıyor. Gümüş şamdanlıklarıma asılı noel baba bohçaları, içindeki hediyelerle masanın sürprizi oldu. Kırmızının sonsuz mutluluk enerjisi ile zenginlik, bolluk ve bereketi refere eden altın objeler yeni yılın ihtişamına iyi bir kombinasyon oldu. Gümüş suplalarla, kırmızılı kokinalı tabaklar ve çam ağaçlı peçeteler masadaki görünümü destekleyen işlevsel detaylar. Kısaca; aşk, mutluluk ve bolluk berekete odaklı bir masa olduğunu söyleyebilirim.
Size göre bir yılbaşı masasının olmazsa olmazları nelerdir?
Altın çam kozalakları, kokinalar, kırmızı parlak geyikler, Noel Baba keseleri ve altın/ kırmızı mumlar. Ve yeni yıl kukileri, panattone ve şampanya...
Şık bir masa hazırlamanın püf noktaları nelerdir?
Sürekli davet vermek ve davetlere katılmak diyebilirim. Ancak elbetteki sizin stilinizi yansıtan bir sofra olmalı. Ben minimal masaları tercih ediyorum. Çiçekler ve mumlar benim vazgeçilmezlerim. Ve gümüş detaylar da benim için çok önemli.
Yılbaşı gecesine nasıl hazırlanırsınız, evinizin genelinde ya da sofranızda nelere özen gösterirsiniz?
Yeni yıl ağacımızı kurarım, yeni yıl konseptli çiçeklerim evimi süsler. Bir hafta boyunca hindi, et, tavuk ve sebze olarak dört farklı mönü oluşturarak dostlarımı davet ederek geçiririm. Yeni yıl için aldığım geyikli isimlikler, mönü için özel Noel Babalı kartlar, siyah beyaz ve kırmızı olarak değişen masa örtülerim ve peçetelerim yılbaşı gecesi yemeklerini eğlenceli bir seromoniye dönüştürür.
Yeni yıla girerken şans getirmesi için yaptığınız bir alışkanlığınız var mı?
Kapı girişinde nar patlatmak ve yemek. Bolluk ve bereket getireceğine inanıyorum.
Bu zamana kadar unutamadığınız bir yılbaşı anınız var mı?
2017 yılında sanatçılarıma galerimde verdiğim yeni yıl yemeği.
2024 yılından beklentileriniz neler?
Sağlık, mutluluk ve işlerimin daha da büyümesi. Riyad’da bir şube açmak. 2024 yılına Dubai’de dostlarımla gireceğim.