Le Meridien İstanbul Etiler bünyesindeki La Torre Restaurant, hem tasarımı hem de mönüsüyle yeni bir perspektif ve özgün bir mutfak kültürü sunuyor. Restoranın genç ve yaratıcı basaşçısı Tarkan Özdemir ve ekibi, keşfedilmemiş pek çok lezzeti açığa çıkarıyor, misafirlerine imza niteliğinde deneyimler yaşatıyor. Tatların, renklerin ve aromaların kusursuz biçimde bir araya geldiği restoran, Türk mutfağının Akdeniz, İtalyan ve Uzakdoğu esintileriyle tekrar yorumlanmasından oluşan farklı mönüsüyle sofistike ve bütünlesmiş bir yemek tecrübesi vaat ediyor. Felsefesini 'keşfetmek' üzerine kuran Le Meridien, mutfak tutkusunu yaratıcı bir deneyime dönüştürerek; gezgin konuklarını, dünya mutfaklarında da bir seyahate çıkarıyor.
34 katlı binasında Boğaz ve şehrin ilham verici manzarasını sunan, uzun konaklamalar için tasarlanmış 21 rezidans süiti içeren 259 konuk odasıyla kapsamlı bir çağdas yağam deneyimi vaat eden Le Meridien İstanbul Etiler Genel Müdürü Michael Schlueter, La Torre'nin açılışından duyduğu mutluluğu ifade edip "Restoranın, hem uluslararası misafirlerimiz, hem de çevrede yaşayanlar tarafından çok beğenileceğine eminiz. La Torre, yeni bir damak deneyimi sunarak, bu canlı şehre yeni bir standart getirecek" diyor.
Hem modern, hem sıra dışı olmayı başarabilen mönüsüyle dikkat çeken La Torre Restaurant, otelin dördüncü katında yer alıyor. Otel dışından da ayrı girişi bulunan, vale hizmetiyle otel konuklarının yanı sıra, kent sakinlerini de bu tecrübeye davet eden restoranın kapalı bölümü 200, havuz başındaki açık terası ise 200 kişiyi ağırlayabiliyor. Gruplar için tercih edilen özel odaları ve bölümleriyle La Torre, kahvaltıdan akşam yemeğine dek geniş bir yelpazede alternatifler sunuyor.
Le Meridien İstanbul Etiler için Uzakdoğu'dan gelen şef Tarkan Özdemir, özgün ve lezzetli mutfağıyla tanınan ve 14. yüzyıldan beri pek çok aşçı yetiştiren Bolu Mengen'de doğdu ve büyüdü. Temel asçılık eğitimini Mengen Asçılar Okulu'nda alan Özdemir, Türkiye'de bazı otellerde çalıştıktan sonra InterConintental grubunun Crowne Plaza Beijing, InterContinental Shenzhen, Al Bustan Palace InterContinental Muscat, InterContinental Malta, InterContinental Berlin & Frankfurt ve Crowne Plaza İstanbul gibi en iddialı otellerinde çalıstı. Son olarak Çin'deki InterContinental Hangzhou ve Holiday Inn CBD Hangzhou'nun açılış dönemi ve sonrasındaki süreci yönetti.
Özdemir'in uzmanlaştığı alanlar arasında Avrasya tarzı fine dining, çağdaş Akdeniz mutfağı, garde manger, soğuk sunumlar, pastacılık ve hamur işleri, çikolata, şeker ve pastillage, yenebilir malzemelerle yapılan heykel ve resim çalışmaları, uluslararası büfe düzenleme ve sunumları, kurumsal yemek hizmetleri, banket ve catering bulunuyor.
Sinan Özedincik