Yılbaşı sofrasında Chalet etkisi

Touch Lifestyle’ın kurucularından Filiz Çakmakçı, bize özel hazırladığı yılbaşı sofrasına dağ havasını yansıttı. Kürk detaylar ve yılbaşının olmazsa olmazı çam kozalaklarıyla hareketlenen bu özel sofra size de ilham verecek.

Yılbaşı sofrasında Chalet etkisi

RÖPORTAJ ÖZGE ZEKİ
FOTOĞRAF İSA ARSLAN

Pandemi nedeniyle bu yılbaşını çoğunlukla evlerimizde kutlayacağımız için özel ve farklı sofralar yaratmak daha da önem kazandı. "Yılbaşı yeni umutların paylaşıldığı bir masa, dolayısıyla mümkün olduğunca neşeli, uyumlu, sıcak ama her günden farklı, enerji dolu olmalı" diyor Filiz Çakmakçı ve özel bir yılbaşı sofranın sırlarını şöyle özetliyor: "Ben renk karmaşasına karşıyım, uyumlu tonlar rahatlatır ve her zamankinden özenilmiş bir giyimle masaya oturulmasını tercih ederim" diyor.

Bize hazırladığınız özel yılbaşı sofrasında nelerden ilham aldınız ve nasıl bir konsept tercih ettiniz?

Bu yılbaşı biraz daha doğal, biraz daha sıcak, doğal tonlar, doğal malzeme, el yapımı ürünler kullanarak 4 kişilik bir aile yılbaşı sofrası hazırladım ve özlediğimiz dağ havasını yansıtmak istedim. Malum pandemi dolayısıyla kalabalıklardan uzak, evlerimizde bir yılbaşı yemeği yiyeceğiz, sıcacık, evimin dekorasyonu ile uyumlu bir masa olmasını tercih ettim, neşeli ve tabiattan ilham alan.... Sevgili dostum Pınar Aksaray (@fortymoreartworks) yeni yıl masam için seramik tabaklar yaptı, aile yadigarı gümüş çatal bıçak takımlarımla tamamladım. Hiref toprak kadehler tercih ettim. Amerikan servislerim Vakko Home, kürkler ise bir yurtdışı seyahatimden. Bahçemden topladığım çam dalları ve kokinalarla masamı renklendirdim, yine seyahatlerden topladığım aksesuarlar ile masama eğlenceli bir hareket kazandırmak istedim.

Yılbaşı sofrası nasıl hazırlanmalı?

Yılbaşı masası bir konsept doğrultusunda hazırlanmalı. Ben karışık tema sevmiyorum. Elegan, country, etnik veya klasik bir tarza karar verip malzemeleri buna göre kullanmalı, renk bütünlüğü olmalı. Tam takım masa hazırlamayı sevmiyorum, yaratıcılıktan uzak geliyor, ev sahibinin bir imzasını taşımalı diye düşünüyorum zaten firma ismimiz de buradan doğdu, 'dokunuş'; masanız, eviniz sizi yansıtmalı. Çam dalı, kozalak, mum olmazsa olmazlarım...

Sizin yılbaşı planınız nasıl?

Evimizdeyiz, belki yazlık evimizde, belki İstanbul'da güzel bir masa, bol müzik, uyumlu bir mönü ile evde vakit geçirerek yeni yıla girecegiz.

Pandemi sizi nasıl etkiledi? Yılbaşına yönelik özel çalışmalarınız oldu mu?

Sokağa çıkma yasakları öncesi aldığımız davetler ve evi yılbaşı konseptine hazırlamak üzere aldığımız işler vardı, çam ağacı süslemesi, ev ışıklandırması gibi. Bunların ev ve çam ağacı bölümünü yaptım ancak toplanma yasağı nedeniyle davet kısmı iptal oldu. Bu sene sağlığımıza daha fazla yatırım yaptığımız bir yıl olarak hatıramızda kalacak. 2021 her açıdan daha fazla iş yapacağımız bir yıl olacak bu gidişle çünkü insanlar dostlarını, ailelerini özlediler, bir araya gelebilecegimiz günlerde biz de bu masalara imza atacağız.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.