Şamdan Plus Okurları İçin Mutfağa Girdi

Sanasaryan Han a Luxury Collection Hotel’in head şefliğini yapan Oğuz Öztürk, Şamdan Plus okurları için mutfağa girdi.

Şamdan Plus Okurları İçin Mutfağa Girdi

Röportaj: Melih Türk

Fotoğraflar: Kutup Dalgakıran

Video: İlhan Mert Akkuş


Dedesi ve babasının izinden giderek mutfakta kariyer yapan şef Oğuz Öztürk, Sanasaryan Han a Luxury Collection Hotel’in head şefliğini yapıyor. 15 senelik deneyimini mutfağa ve tabaklara yansıtan şefle otelin bünyesinde yer alan Sini Restoran’da bir araya geldik. Geçmişin ruhunu yaşatma ve topraklarımızın kültürünü geleceğe taşıma felsefesiyle hareket eden şef Oğuz Öztürk, bu kez restoranın en iddialı ve beğenilen tabaklarını Şamdan Plus okuyucuları için hazırladı.



Bizim için hazırladığınız spesiyallerin en önemli özellikleri neler?


Her oluşturulan tabağa özgün yorumlar katmak ve taze, yerel ürünler kullanmak her zaman önceliğimiz olmuştur. Yerel doku ile oluşturduğumuz bu spesiyaller ile hem güzel bir deneyim yaratmak hem de unutulmaz anılar bırakmayı hedefliyoruz.


Hepsi leziz hepsi özel ancak yine de mö- nülerinizden “gözbebeğim” dediğiniz yemeğiniz veya yemekleriniz nedir?


Kesinlikle ‘Marbled Grouper’... Öncelikle bu yemeğin bir ruhu var. Boğaz’ın da en şöhretli balığı... Sadece tabak olarak gördüğünüz bu ürün birçok yapım aşamasından geçiyor. Klasik sunulan başlangıç balık yemeklerinin aksine kullandığımız ve bölgeyi içine alarak yaptığımız atıflarla adeta bir görsel şölene dönüyor. Bu yemeğin en çarpıcı özellikle- rinden biri üzerine eklediğimiz karamelize crispy kaymak. Bu detay, yemeğe hem lezzet hem de estetik katıyor. Ayrıca bademden elde ettiğimiz badem sütü ile yemeği ta- mamlayarak, farklı bir deneyim yaratıyoruz. Tüm bu unsurlar, Marbled Grouper’ı sadece bir yemek değil aynı zamanda unutulmaz ruhu olan bir hikaye haline getiriyor. 



Midye Dolma


Popüler Türk sokak lezzetlerinden biri olan midye dolma, taze midyeleri pirinç, çam fıstığı, kuş üzümü ve çeşitli baharatlarla hazırlanan zengin bir karışımla birleştirerek, Bodrum limonu ile servis edilir.


Karides Salatası


Karides salatası, taze ve nazik pişirilmiş karidesleri, çeşitli sebzeler ve otlarla bir araya getiren ferahlatıcı bir yemektir. Karides salatası, başlangıç, meze veya ana yemek olarak sunulabilecek çok yönlü bir seçenektir.

 

Olives Piyaz


Bu geleneksel salata, yoğurt topları ile zenginleştirilirken, zeytinlerin eklenmesi ona ekstra bir tat katmaktadır. Türk mutfağının Akdeniz esintilerini yansıtan eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.