YORGUNLUĞA PORTAKAL: Bedenen yorgun olmak, iştahı azaltır. Yemek yememek ise sizi daha çok yorar. Bu durumda C vitamini kaynağı portakal, kivi, havuç, yeşilbiber, maydanoz yemek, kuşburnu çayı içmek en iyi çözüm.
HALSİZLİĞE SÜT ÜRÜNLERİ: İş ve sosyal yaşamın getirdiği halsizlik durumunda, özellikle kalsiyum ve proteinden zengin besinler tercih etmek doğru olacaktır. Süt, yoğurt, ayran, cacık ve peynir en büyük yardımcılardandır.
ENDİŞEYE SU: Endişe durumunda vücutta aşırı sıvı kaybı olacağından sıvı alımı artırılmalıdır. İlk tercih, her zaman saf sudur.
HAYAL KIRIKLIĞINA MUZ: Sebze ve meyveler hayal kırıklığı yaşanan dönem için en iyi tercihtir. Bol yeşillikli salatalar, muz, ananas, kivi, çilek iyi birer kaynaktır.
MUTSUZLUĞA KURU MEYVE: Fosfordan zengin olan kuru meyveler, balıklar, kuru baklagiller ve bulgur bu dönemin çabuk atlatılmasına yardımcı olacaktır.
KIZGINLIĞA CEVİZ ÖFKE: Bu durumda özellikle fındık, ceviz, badem ve fıstık tüketilmesi uygundur. Kahve, demli çay, gazlı içecekler ve kafeinli içeceklerden bu dönemde özellikle uzak durulması önerilir.