''Türkiye'den sonra hedefim Global'de tanınmak''

Katerina Ekşioğlu, kendi ismini taşıyan markası ile haute couture tasarımlara imza atıyor. Türkiye’nin ardından dünyaya açılma planlarını yavaş yavaş hayata geçiren Ekşioğlu ile showroom’unda moda, stil, tasarım ve gelecek planlarına dair keyifli bir sohb

''Türkiye'den sonra hedefim Global'de tanınmak''

RÖPORTAJ MELİH TÜRK
FOTOĞRAF KUTUP DALGAKIRAN

Katerina Ekşioğlu, markasıyla yarattığı koleksiyonlar ve özel tasarımlarıyla moda dünyasında adından sıkça söz ettiriyor. Melek Mosso, Derya Uluğ, Zeynep Bastık, Karsu Dönmez gibi sanatçıların da tercihi olan markanın tasarımcısı ve kurucusu Katerina Ekşioğlu, markasıyla ilgili sorularımızı yanıtladı. Ayrıca kendi tasarımlarını giyip, objektifimizin karşısına geçerek markasının modelliğini de yaptı.

Tasarıma başlama ve marka oluşturma hikayenizi bizimle paylaşır mısınız?
Çok erken yaşlarımdan itibaren başlayan içimdeki yaratıcılık duygusunun dışa vurumuna engel olamadığım için moda tasarımı eğitimi aldım. 2014 yılında ortak bir girişimle İstanbul'da butik açıp bir süre işletme deneyimi kazandım. Ardından 2018 yılında 'The Femme Style' markasını yaratarak profesyonel tasarımcılığın ilk adımını attım. 2020 yılı itibariyle hedeflerimi daha gerçekçi kılmak adına profesyonel bir yaklaşımla 'Katerina Ekşioğlu' adıyla kendi markamı yarattım. Tam olarak hayalini kurduğum ve yaratıcılığımı tamamen yansıtabildiğim profesyonel bir marka oluşturmuş olmaktan son derece mutluyum.

Koleksiyonlarınızın yaratım süreçleri nasıl başlar ve ilerler? Yaratım süreçlerinde yaratıcılığınızı nelerle beslersiniz?
Aslında her şey bir şeyleri değiştirmek isteğiyle başlıyor. Benim için, tasarım sürecinde hayal gücünün yeri oldukça önemli. En temelde beslendiğim olgu, kendi hayal gücüm, özgünlüğüm ve hayatın içindeki her şey diyebiliriz. Tasarım süreçlerinde ise öncelikle hedef kitlemi belirliyorum ve müşterilerimin kendilerini değerli ve özgün hissedebilecekleri ve ürünlerimi benimseyecekleri tasarımlar yapmaya özen gösteriyorum. Bunları sezona uygun kumaş, materyal ve renk seçimi takip ediyor. Çalışma prensibi olarak tasarımlarımın çiziminden, modeliste verilip, kalıp çıkartılmasına ve numunesinin dikilip, kontrollerinin yapılmasına kadar her aşamayla kendim ilgileniyorum. Ve en önemlisi de her koleksiyonumda kendi bakış açıma sadık kalmaya önem veriyorum.

Tasarım felsefenizi nasıl tanımlarsınız? Koleksiyon kimlere hitap ediyor?
Farklı tasarım detaylarımızla estetik kaygının önde olduğu ve feminenliğin stil olarak vurgulandığı modern bir felsefeyi benimsiyoruz. Bu felsefeyle yarattığımız koleksiyonumuzla geniş bir kitleye ulaşmış bulunuyoruz. Müşterilerimiz ağırlıklı olarak stil sahibi, özgün ve modern tasarımları tercih eden kadınlar.

Bir tasarımcı olarak sizin tasarlamayı en sevdiğiniz parçalar hangileri?
Haute couture tasarımlarımı benim yaratıcılığımı ve hayal gücümü en güzel şekilde yansıtabildiğim ürünler olduğunu düşünüyorum. Her parçayı tasarlarken ayrı keyif alıyorum aslında.

Aksesuar ve kıyafet arasındaki ilişkiyi nasıl tanımlarsınız?
Aksesuarlar kişinin giyinme tarzını tamamlayan ve kıyafete katkı sağlayan yardımcı detaylardır ve en az kıyafetler kadar önemli olduklarını düşünüyorum. Uygun aksesuar kombinleri kişiyi şık ve seçkin görünmesini sağlar. Benim de aksesuar tasarımları yapmak gibi bir düşüncem var.

Yeni koleksiyonunuzda kullanmaktan keyif aldığınız materyaller hangileri oldu?
Yeni koleksiyonumda ilkbahar ve yaz aylarının canlılığını ve ruhunu en iyi şekilde yansıtan materyalleri tercih ettim. Bu yaz ağırlıklı olarak saten, krep, ipek şifon, yoryo şifon, emprime poplin tarzı kumaşlı ürünlerin trend olacağını düşünüyorum.

Markanızla ilgili gelecek planlarınızdan bahsetmek ister misiniz?
Türkiye'yle birlikte globalde de heyecan duyduğum projelerim var. Katerina Ekşioğlu markasıyla, 2022 yılı içerisinde hem yurt içi hem de yurt dışı piyasasında müşterilerine değer katan, kaliteli ürünlere ulaşabilecekleri ve güvenli alışveriş yapabilecekleri satış ve pazarlama ağını tamamlamış olacağız. Geçtiğimiz aylarda Londra'da ürünlerimiz moda severlerle buluştu. Yakın zamanda Bakü'de de mağaza planımız var.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.