RÖPORTAJ İREM ORHAN
Ünlülerin menajeri olarak da tanıdığımız Ataberk Oral, Bi daha, Zilly ve Bar Sandro'dan sonra 'dördüncü nesil restoran' dediği mekanı 'Anjelica'yı Alaçatı'da geçtiğimiz ay açtı. Yaz sezonuna hızlı giriş yapan Anjelica'nın doğuş hikayesini, yaratıcısının ağzından dinledik.
Anjelica'nın özel bir varoluş hikayesi var mı, dilerseniz sohbetimize önce buradan başlayalım?
Aslında benim hedefim 'dördüncü nesil restoran' yapmaktı. Bu hedefle yola çıktım ve Anjelica böyle doğdu. Z kuşağının fazlasıyla eğlenebileceği hem yabancı, hem Türkçe şarkıların çaldığı yeni nesil bir mekan. Hedefim Anjelica'yı Dubai'ye, Paris'e götürmek, farklı lokasyonlarda farklı insanlarla tanıştırmak. Daha çok bebeğiz hatta emekliyoruz ama ilk günden bu yana gelen herkes çok sevdi Anjelica Hanım'ı. O yüzden bu hanımla daha çok yol kat edip, çok ülke gezeceğiz.
Peki, 'Anjelica' ismini seçmenizin özel sebepleri neler, belki size özel bir hikayesi vardır?
Hem ortağımız hem de müzik direktörümüz Onur Saygun, üç, dört yıldır bir parti yapıyordu. Bu parti bana ilham oldu. O partiden sonra dördüncü nesil mekanımızın adı Anjelica oldu. Biz de çok sevdik Anjelica'yı ama ilk günden bu yana duyan herkes de sevdi. Mekanın içine giren kendini çok iyi hissetti. İyi bir enerji yayıyor.
Mekan için belirlediğiniz özel bir mottonuz var mı?
Evet, Anjelica kesinlikle dördüncü nesil bir restoran-bar. Dünya mutfaklarında sevilen mezeler ve dünya müziği var Anjelica'da. Dördüncü neslin omurgasını oluşturuyor.
Burada sunduğunuz mönü ile de son derece iddialısınız. Mönü oluşturma süreciniz nasıl gelişti ve ilerledi? Bu mönüyü tasarlarken nelere dikkat ettiniz?
Ben yemek konusunda çok titiz biriyim. Diğer mekanlarımda da en küçük detaya kadar ben ilgileniyorum. Damak tadımızı çok iyi biliyorum ve bunun için çalışıyorum. Dünyayı geziyorum ve lezzetleri keşfediyorum. Daha ağırlıklı olarak dünya mutfağının meze acısından en zengin ülkesindeyiz ama komşu mutfaklar Lübnan ve Yunan mezeleri de Anjelica'da olsun istedim. Mesela burada türüflü bir meze ile bir yeni deneme yaptık. Ama Anjelica olarak temel hedefim, çok iyi eğlenmek ve çok iyi yemeklerle masadan aç kalkmamak.
İmza lezzetler ile birlikte mönüde öne çıkan lezzetler neler?
Anjelica adını verdiğimiz kavunlu ve türüflü mezemizi bence misafirlerimizin mutlaka tatmaları gerekiyor. Ki, tadan herkes ikinciyi istiyor. İstanbul'daki mekanım 'Bi daha'da meşhur olan 'bi daha meze' de çok seviliyor. 13 çeşit mezemiz var. Hepsi birbirinden lezzetli. Akdeniz ülkesi olduğumuz için zeytinyağlılar da da aşırı iddialı Anjelica Hanım.
Anjelica, dekorasyonuyla da fark yaratıyor. Biraz bahsetmek ister misiniz?
Evet, burası biraz bizim işletmelerimiz arasında galiba dekoruna daha önem verdiğimiz bir restoran oldu. Meksika ve Fas mimarilerinin Alaçatı mimarisiyle buluşması oldu. Kahverengiler, kırmızılar ve doğal peyzaj bizi farklı kıldı.
İşletmecilik deneyimleriniz, sunduğunuz enfes tatlar, farklı dekorasyon ve kesintisiz eğlence... Bunlar asıl farkı yaratan detaylar ama mekan kaliteli müzik konusunda da hayli iddialı öyle değil mi?
Evet, bütün farklılık dışında, müzik ve eğlence temel direğimiz. Dördüncü nesil eğlence içinde bütün müzikal unsurları barındıran hiçbir müziği reddetmeyen ve hepsini bir arada kullanan bir müzik anlayışı. 90'lar, 2000'ler, pop. Hatta Z kuşağına dokunacak bütün melodiler... Belki sürpriz bir arabesk şarkı... Tuzlu fıstıklı çikolatalı dondurma gibi.