Rehber niteliğinde yemek kitabı

Down Sendromu Derneği ve bir otel işbirliğinde, mutfakta harikalar yaratmak isteyen Down Sendromlu gençler için hazırlanan kitap geçen hafta tanıtıldı

Rehber niteliğinde yemek kitabı

Down Sendromlu bireylere misafirlerle birebir iletişimde görev veren ilk otellerden olan Hilton İstanbul Bomonti, Down Sendromu Derneği (DSD) işbirliği ile 2015 yılında başlattığı 'Mutfak Atölyeleri' projesini kitaplaştırdı. Lansmanı, Dünya Down Sendromu Günü olan 21 Mart'ta Cloud 34'te gerçekleşen 'Lezzet+1 Yemek Atölyesi' kitabı, Down sendromlu bireylerin kendi yemeklerini pişirmelerine yardımcı olacak pratik tarifleri, görselli ve detaylı anlatımlarıyla dikkat çekiyor.


Aytül Türkmen

Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı lansmanda, renkli anlar yaşandı. Ailelerin de bu kitaptan esinlenerek aynı yöntem ile bağımsız yaşamı destekleyecek yeni çalışmalar geliştirebileceklerini vurgulayan Down Sendromu Derneği Eğitim Koordinatörü ve Psikolog Selver Yolsever ise "Lezzet+1 Yemek Atölyesi kitabı özel gereksinimli bireylerin mutfakta tek başlarına hareket etmelerini sağlayacak oldukça kıymetli bir kaynak oldu" dedi.


Merve Seçkin


Aytül Türkmen,Yeşim Akantaş, Fery Elhadef, Gün Bilgin, Banu Taşkın

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.