İtalya'dan Türkiye'de ulaşan bir lezzet olan ravioli, çok sevilen ve lezzetine doyum olmayan bir yemektir. Mantıyı andıran ravioli yemeğinin yapılışı da zor değildir. İşte sizler için derlediğimiz pratik ravioli tarifi…
Malzemeler:
-200 gram un
-2 adet yumurta
-1 çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için;
-Ispanak
-İstenilen peynir çeşitleri
-Arzuya göre iç malzemeyi istediğiniz şekilde kıyma patates vb. hazırlayabilirsiniz.
Sosu için;
-1 kaşık tereyağı
-2 adet rendelenmiş domates
-1 kaç dal feslegen veya reyhan
-Tuz
Yapılışı:
Kaseye koyduğunuz una yumurtaları ve biraz tuzu ekliyoruz. Sert bir macun kıvamına gelene kadar hamuru elde yoğurmaya başlıyoruz ve sonrasında 20 dakika dinlendiriyoruz. Hamur biraz yumuşadıktan sonra 2 eşit parçaya bölüyoruz. Hamur açma aparatı ya da elde, mantı hamuru kalınlığında açmaya başlıyoruz. Bu aşamadan un kullanmıyoruz, sade açtıktan sonra altına yapışmaması için un serpiyoruz. İlk hamurumuzun üstüne hazırlanan malzemeleri eşit miktarda ve aralıkta koyuyoruz. Üstüne diğer açtığımız hamuru koyup tırtıklı hamur bıçağı ile kare şeklinde kesiyoruz.
Kaynattığınız suya biraz tuz ve zeytinyağı ekleyerek yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. Bir tavada tereyağını erittikten sonra içine rendelenmiş domates, isteğe göre bir kaç dal reyhan ya da fesleğen ekleyip ardından da tuz koyup pişiriyoruz. Hazırladığımız bu sosu raviolilerin üstüne gezdirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.