Pratik ve lezzetli aşure tarifi
Pratik ve lezzetli aşure tarifi
İslamiyet'te önemli bir yeri bulunan Muharrem ayının 10.gününde aşure yapılarak dağıtılır. Birlik ve beraberliğin, paylaşma ve dayanışmanın simgesi olan Aşure Günü, 2019 yılında 9 Eylül Pazartesi gününe denk geliyor. Sizler için pratik hazırlanan aşure tarifini derledik.
Pratik ve lezzetli aşure tarifi
Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayına Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) çok değer vermiş ve; "Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, Allah'ın değer verdiği ay olan Muharrem Ayı'nda tutulan aşure orucudur" buyurmuştur.
Pratik ve lezzetli aşure tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
7 su bardağı toz şeker
Pratik ve lezzetli aşure tarifi
1 kg haşlanmış buğday
1 su bardağı pirinç
150 gr kuru dut
150 gr kuru kayısı
Pratik ve lezzetli aşure tarifi
150 gr kuru incir
150 gr kuru üzüm
5 adet elma
2 adet portakal
Pratik ve lezzetli aşure tarifi
Süslemek için;
Nar
Fındık
Ceviz
File antep fıstığı
Toz tarçın
Pratik ve lezzetli aşure tarifi
Yapılışı:
Meyveleri küp küp doğradıktan sonra öncelikle ayvaları kaynatın, kayısıları ise ıslatın. Geniş bir tencereye haşlanmış buğdayı, kuru fasulyeyi ve nohudu koyun. Üzerini geçecek şekilde sıcak su koyun ve kaynatın.
Pratik ve lezzetli aşure tarifi
Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye katın. Ayvaları, elmayı, kayısıyı, portakalları, kuru üzümü, gül suyunu (isteğe bağlı) ekleyin ve kaynatmaya devam edin. Kuru dut ve inciri en son ekleyin( kararmasını önlemek için).
Pratik ve lezzetli aşure tarifi
Bir elmaya karanfilleri batırın ve tencereye atın (karanfilin aşureye kokusunu vermesini istiyoruz) ve 5 dk sonra çıkartın. Pişen aşureye en son şekeri koyup ocağın altını kapatın. Kaselere doldurduğunuz aşureleri nar, fındık, ceviz, antep fıstığı ve cevizle süsleyerek ikram edebilirsiniz.