Atom bombasının yapılışı konu alan Christopher Nolan imzalı Oppenheimer filmi, vizyona girdiği 21 Temmuz gününden bu zamana tüm dünyada yaklaşık 950 milyon dolar hasılat elde etti. Filmin yönetmeni de olan Christopher Nolan tarafından kaleme alınan "Oppenheimer" filmi, Kai Bird ve Martin Sherwin imzalı "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" kitabına dayanıyor . Sinema dünyasının gündeminde olan film, geçtiğimiz günlerde açıklanan Altın Küre Ödül Töreni’nde de 8 adaylıkla öne çıktı. “En İyi Yönetmen”, “En İyi Film”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Erkek Oyuncu” “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, “En İyi Orjinal Müzik” “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ve bu yıl ilk kez ödül adaylığı açılan “Gişe Başarısı” dallarında yarışacak.
Oscar Ödül Töreni’nde de dikkatleri üzerine çekecek olan film, çekim tekniklerinden oyuncu kadrosuna kadar tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak Oppenheimer, 96. Gerçekleşecek Oscar Ödülleri’nde “En İyi Görsel Efekt” ödülüne aday olamadı. 20 yapımın yer aldığı listede Oppenheimer ile aynı gün vizyona giren ve gişede başarılı çizgi yakalayan ve Altın Küre’de 9 adaylıkla öne çıkan Barbie filmi yer alıyor.
GERÇEK BOMBA KULLANDI
Bilgisayar destekli görüntülerden (Computer Generated Imagery - CGI) hoşlanmaması ile bilinen yönetmen Christopher Nolan atom bombasının patlamasını çekerken de gerçek bomba kullandı. Nolan konuyla ilgili olarak, "Bilgisayar grafikleri kullanılmadan Trinity testini [New Mexico'daki ilk nükleer silah patlaması] yeniden yaratmak, üstesinden gelinmesi büyük bir zorluktu" dedi. "Andrew Jackson - görsel efekt süpervizörüm, kuantum dinamiğinden, testin kuantum fiziğini temsil etmesine kadar filmin birçok görsel öğesini pratik olarak nasıl yapabileceğimize bakıyordu. Ekibimle, Los Alamos, New Mexico'da bir tepede, olağanüstü hava koşullarında ki sert koşullar açısından filmin için buna ihtiyacı vardı - çok büyük pratik zorluklar yaşadık” dedi.