Ramazan ayı bu yıl ünlü şef Ömür Akkor’un imzasını taşıyor
İstanbul Boğazı’nın Avrupa kıyısında yer alan ve iki köprüyü de kapsayan eşsiz manzarasıyla dikkatleri üzerine çeken Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul, zengin bir alt yapıya sahip geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından oluşan mönüsüyle Ramazan boyunca misafirlerini, benzersiz bir iftar ziyafetinde ağırlıyor. Bu özel iftar mönüsü, 25 yıldır Türk mutfağı üzerine çalışmalar yapan, ulusal ve uluslararası alanda birçok ödüle sahip şef Ömür Akkor’un imzasını taşıyor.
Mandarin Oriental Bosphorus, başlangıç iftar menüsü
Ömür Akkor ve ekibinin Ramazan boyunca Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul’un mutfağında hazırladığı iftar menüsünde başlangıç olarak Urfa yumurtalı köftesi, Kilis turşusu, Erciyes ayazında kurutulmuş pastırma, Osmanlı sarayından vişneli yaprak sarma, kuzu kaburgalı acılı sarma gibi Anadolu’nun kadim mutfağından öne çıkan lezzetler yer alıyor.
Mandarin Oriental Bosphorus, özel menüsü
Ana yemeklerde Selçuklu saray mutfağından günümüze taşınan iç pilav ve kuzu tandır, Arap tava ve kaburgalı Çayeli kuru fasulyesi gibi özel lezzetler misafirlere sunuluyor. Tatlı mönüsünde yer alan Edirne sarayından helva-i hakani, Bursa süt helvası ve Kilis cennet çamuru ise misafirleri Türk mutfağında eşsiz bir gastronomik yolculuğa çıkarıyor.
İftar gelirinin bir kısmı AFAD'A bağışlanıyor
Otel, içerisinde bulunduğumuz bu zor günlerde iftar gelirinin bir bölümünü AFAD’a bağışlayarak depremden depremzedelere destek olmaya devam edecek.