NG Afyon'da termal keyfi

NG Ayfon, dört mevsim termal keyfinizi çeşitli sıcaklıklardaki termal sularıyla zengin bir deneyime dönüştürüyor

NG Afyon'da termal keyfi

“Senin Mükemmel Zamanın” mottosuyla örnek bir hizmet sunan NG Afyon, üst düzey konforu termal keyfiyle buluşturuyor. Sektörde termal turizmin en önemli adreslerinden olan NG Afyon, çeşitli sıcaklıklardaki termal suları ile klasik termal kullanımının dışına çıkarak zengin bir deneyim sunuyor.

Hem bedene hem ruha iyi gelen tatilin adresi NG Afyon, termal uygulamaları ve farklı spa kültürlerine ait masaj terapileri ile zengin bir deneyim yaşatıyor. Hem sürdürülebilirlik hem de spa alanındaki başarısını birçok ödülle taçlandıran NG Afyon, World Luxury Spa Awards 2022’de “Luxury Mineral Spring Spa” ödülüne layık görülmüştü.


Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) tarafından verilen Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’nın sahibi olan NG Afyon, Greening Hotels belgesi ve Green Check Altın Sertifikası alarak Sürdürülebilirlik Akademisi’nden iki yeşil belge alan ilk otel olma özelliğine de sahip.



“Termal wellness” konseptini daha geniş kitlelere duyurmak ve termalin faydalarını anlatmak üzere de çalışmalar yürüten otel, “Termal Weekend” etkinliğinde basın mensuplarını ağırladı. Hem ülkemizde ve hem dünyada termal (kaplıca) ve ekolojik (doğal) tıp ve tedavileri, termal sular ve şişelenmiş mineralli sular, talassoterapi, spa ve wellness alanlarında tanınmış bir otorite olan Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Uzmanı Prof. Dr. Müfit Zeki Karagülle, NG Afyon’da gerçekleşen toplantıda termal su ve yararlarını detaylarıyla anlattı.


“Termalin tarihi insanlık kadar eski”

Termalin faydalarını İstanbul Tıp Fakültesinde staj yaptığı günlerdeki gönüllü çalışmalarında fark ettiğini ve o dönemdeki kaplıca günlerinin hayatında en dinç, sağlıklı hissettiği dönem olduğunu söyleyen Karagülle, o günden bu yana termal konusundaki bilimsel çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Konuşmasında İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji Ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı’nın 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle kurulduğu söyleyen Karagülle, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun'a çıktıktan sonra bir dönem Havza'da kalıp Havza kaplıcalarında termal tedavi olduğunu da sözlerine ekledi.



Prof. Dr. Zeki Karagülle, “Termal sözcüğünün kökeni Latince Thermae’den geliyor. Roma İmparatorluğu döneminde kaplıcaların ismi Thermae, Latince sıcak anlamına geliyor. Türkçe'mizde ise çok güzel bir sözcük var: Ilıca ve Kaplıca. Termalin Türkçesi aslında Ilıca, Kaplıca da kapalı Ilıca’dan türemiş. Tesis yapılmış sıcak su bölgesine Kaplıca deniyor. Termalin tarihi ise insanlık tarihi kadar eski ve insanlık var olduğu sürece yaşayacak. Termal, insanlık gezegenimizde yaşamı sürdürebildiği sürece var olacak bir gelenek, bir tıbbi disiplin, bir sağlığı koruma yöntemi. Termal su dediğimiz su, yeraltından sıcak çıkan su anlamı taşıyor. Bilimsel olarak eğer bir su yer altından 20 derecenin üzerinde çıkıyorsa bu suya termal su diyoruz” dedi. 





 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.