Neler yemeliyiz?
Neler yemeliyiz?
Brokoli: Antioksidan özelliğinin yanı sıra A ve C vitamini de içerir, cildin elastikiyetini korur.
Domates: Kuru cilt için bire birdir.
Erik: B ve cilt için önemli olan E vitaminlerini içerir, yazın tazesini kışın ise kurusunu yiyebilirsiniz.
Kavun: Kavun da bulunan beta karotenler, kolajen oluşumu için faydalıdır.
Çilek: Çilek, yaban mersini, böğürtlen gibi kırmızı meyveler, antioksidan özellikleri ile cildimizi zararlı çevre etkilerine karşı korur.
Neler yemeliyiz?
Buğday: Yüksek oranda B ve E vitaminleri içerir. Özellikle E vitamini doğal bir antioksidan olarak cildi yaşlanmaktan korur ve kırışıklıkların oluşumunu önleyerek cildin genç kalmasını sağlar.
Keten tohumu: Hem omega-3 hemde E vitamini içerir, cildin nemini korumasında etkisi olur.
Ananas: Dokuları gerginleştirir, kırışıklıkları azaltır.
Nar: Damarlar üzerinede etki ederek cildin daha sağlıklı görünmesine yardım eder.
Neler yemeliyiz?
Avokado: Fındık, zeytinyağı, somon balığı ve keten tohumunda bulunan yağlar deri hücrelerinin kendilerini yenilemesine yardımcı olur.
Süt: Süt cildin beslenmesi için gereken tüm proteinleri içerir.
Soya: Soya fasulyesi kollajen üretimine yardımcı olur
Yumurta: Hem iyi bir protein kaynağıdır hem de cildin güzelleştiren biyotin ve B12 içerir.
Somon, ton balığı: Bu balıklar, omega-3 kaynağıdır. Cildin pürüzsüz sıkı ve yumuşak olmasını sağlar.
Folik asit: Folik asit bakımından zengin yiyecekler; ıspanak, marul, domates ve patates, lahana ve meyve çeşitleridir.
Neler yemeliyiz?
Havuç: Cildi nemlendirip besler, yaz aylarında da cilde sağlıklı bir bronzluk kazandırıyor.
Maydanoz: Folik asit ve C vitamininden zengin ve cildiniz için faydalıdır.. Soğan, Sarımsak: Cilt için oldukça yararlıdır.
Salatalık: Her türlü cilt sorununa iyi gelir. Susuzluğu giderici özelliği ile cildin nem oranını dengeler.
Greyfurt: İçeriğindeki C vitaminlerinin antioksidan özelliği ile cildin direncini artırıp hücreleri yeniler, cilde ışıltılı bir görünüm sağlar.