''Marka felsefemizle fark yaratıyoruz''

Six Senses Kocataş Mansions İstanbul Genel Müdürü Nebi Ozan Özdemir ile buluştuk, otelde sezon boyunca misafirleri bekleyen yenilikler ve gelecek dönem planları üzerine konuştuk.

''Marka felsefemizle fark yaratıyoruz''

RÖPORTAJ İREM ORHAN

Six Senses Kocataş Mansions İstanbul Genel Müdürü Nebi Ozan Özdemir, "Markanın kuruluş felsefesini oluşturan sürdürülebilirlik, son 20 yılda açılan tüm Six Senses otellerinde otel operasyonunu şekillendiren bir unsur olarak yer alıyor. Marka kurulduğu günden bu yana dünyanın farklı bölgelerindeki otellerinde karbon ayak izini azaltmak, doğayı korumak, sürdürülebilir, yerel ve etik üretime destek vermek konularında çalışıyor" diyor. Nebi Ozan Özdemir ile yönettiği otelin açıldığı günden bu yana fark yaratan misafir ağırlama koşulları ve yakın gelecekteki planları üzerine konuştuk.

Six Senses Kocataş Mansions İstanbul, açıldığı günden bu yana çok ilgi görüyor. Siz bu ilgiyi neye bağlıyorsunuz?
Six Senses Kocataş Mansions 2019 yılı aralık ayında açıldı. İstanbul'un en güzel bölgelerinden Sarıyer'de, iki tarihi yalıda konumlanan otelimiz 26 bin metrekare alana kurulu olup, arkasında bulunan 10 dönümlük koru alanında ise Boğaz manzaralı terapi odaları ve hamamlarıyla dikkat çeken Six Senses Spa yer alıyor. Boğaz hattındaki diğer otellerden farklı olarak Six Senses Kocataş Mansions konaklama deneyimiyle olduğu kadar restoranları ile de fark yaratıyor. Dünyaca ünlü Restoratör Richard Sandoval'in Toro Latin Gastro Bar'ı ve Londra kökenli İtalyan restoranı Scalini, unutulmaz gurme deneyimler yaşatıyor. Eat with Six Senses felsefesinin yansıması olan geleneksel Akdeniz lezzetlerini misafirlerimizle buluşturduğumuz Avlu Restoran da çok ilgi çekiyor.

Sürdürülebilirlik ilkelerine, bedensel, ruhsal iyilik haline ve misafirperverliğe sıra dışı yaklaşımlar getirmesiyle Six Senses Kocataş Mansions İstanbul'u ayrıcalıklı kılan pek çok özelliği var. Siz de biraz bahsetmek ister misiniz?
Sürdürülebilirlik Six Senses markasının DNA'sında olan bir konu. Markanın kuruluş felsefesini oluşturan sürdürülebilirlik, son 20 yılda açılan tüm Six Senses otellerinde otel operasyonunu şekillendiren bir unsur olarak yer alıyor. Marka kurulduğu günden bu yana dünyanın farklı bölgelerindeki otellerinde karbon ayak izini azaltmak, doğayı korumak, sürdürülebilir, yerel ve etik üretime destek vermek konularında çalışıyor. 2022'de amacımız tamamen plastiksiz bir işletme haline gelmek... Mutfağımızdan odalarda sunduğumuz servise kadar tüm detaylar sürdürülebilirlik çerçevesinde değerlendiriliyor. Sürdürülebilirlik Müdürü'müzün tavsiyeleri ve denetimleri doğrultusunda faaliyetlerimizi ölçümlüyor ve Six Senses merkez ofisine bu konuda düzenli raporlar sunuyoruz. Küresel ısınmanın her geçen gün daha çok tehlike yarattığı dünyamızda köklü bir değişiklik zaten şart. Bu anlamda sürdürülebilirlik yalnızca birkaç ünlü markanın girişimiyle sınırlı kalacak bir konu değil. Biz Six Senses markası olarak sürdürülebilirliği kuruluşumuzun temeli olarak aldık. Bu sebeple sürdürülebilirlik bizim için günün trendini yakalamak için yaptığımız bir şey değil, kimliğimizi oluşturuyor.

Otelde spa ve restoranlar da dikkat çeken diğer özelliklerden. Bu bölümleri öne çıkaran hususlar neler?
Dünyaca ünlü Six Senses Spa, otelimizde henüz çok yeni açıldı ve alışılagelmişin dışında deneyimler sunan bir merkez olarak hizmet vermeye başladı. Asırlık ağaçlar arasından Boğaz'a yukardan bakan Six Senses Spa ile şehirde bambaşka bir spa anlayışı yaratmak istiyoruz. Six Senses Spa'yı üyelerinin buluştuğu bir kulüp aynı zamanda bir ritüel merkezi ve tabii ki Six Senses'in imza terapilerinin sunulduğu bir alan olarak düşünebilirsiniz. Six Senses Spa, beş farklı bakım odası, üç farklı hamamı, anti-aging merkezi, el ve ayak bakımlarına ek olarak fitness ve nörobilimden faydalanan terapilerle şehirde fark yaratan bir adres haline gelecek. Six Senses sürdürülebilirlik ve wellness odaklı bir marka olduğundan, özellikle otelimizde konaklayan yabancı misafirlerimiz bu konsept etrafında şekilleniyor. Restoranlarımız ise arkalarındaki başarılı şeflerin isimleri ve destekleri ile şehirde bambaşka bir hava yaratmış durumda. Taze, doğal ve yerel ürünlerle servis verdiğimiz Avlu Restoran ile tarihi atmosferi, Pan-Latin & Asya mutfağı lezzetleri ve enfes kokteylleri ile Toro Latin Gastro Bar ve Scalini İstanbul farklı kesimlerden insanları bir araya getiriyor.

Röportajımızın sonuna doğru yaklaşırken, Six Senses Kocataş Mansions İstanbul olarak 2022 yılı hedeflerinize değinmek ister misiniz?
2022 yılının yaz aylarında, otelimizin koru alanında düğün ve davet alanımız ile yeni bir restoranın daha açılışını yapıyor olacağız. Bu açılışla birlikte otelimizin ikinci fazı da tamamlanmış olacak. Bu bağlamda oldukça heyecanlıyız, çünkü istediğimiz anlamda ürünü misafirlerimize sunuyor olacağız.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.