Sağlıklı bir hayatın yolu sağlıklı besinleri tüketmekten geçiyor. Paketli her gıdada bulunan trans yağlar, sağlığımızla oynuyor. Margarin, kalp hastalıklarına neden oluyor..
KALP, TRANS YAĞ SEVMEZ: Trans yağlar, besin kaynaklarımıza hidrojenasyonun dikkatsizliğinden kaynaklanan yan ürünlerle girer. Doğada bulunan yağlar, doymuş ve doymamış olarak ikiye ayrılmaktadır. Genel bir kural olarak bitkisel yağlar, tekli ya da çoklu doymamışken hayvansal yağlar, doymuş yağlardır. Kısacası doymuş yağlar katıdır ve ekmeğe sürülebilir. Hayvansal yağlar, kolesterolü yükseltir ve bu nedenle uzak durmamız gerekir. Trans yağlar, paketli ve işlenmiş gıdalarda bulunur. Doğadaki hiçbir portakalda, muzda, brokolide ve elmada trans yağ yoktur.
Ancak paketli bir çörek de trans yağ ve margarin gibi fabrikasyon yağlar bolca bulunur. Pişirme yağlarının defalarca kullanılması sonucu dönüştüğü hal olan trans yağlar hakkında farklı bilimsel araştırmalar da yapıldı. Buna göre kötü kolesterolü yükselten trans yağların kalp hastalığı riskini de artırdığı saptandı. Vücut için gerekli iyi kolesterolü de düşürdüğü ortaya çıktı. Yine diyabet, meme kanseri ve astım riskini de artırdığı ortaya çıktı..