St Tropez’nin Louis Vuitton restoranı için, lüks moda devi, White 1921 Hotel’deki restoranının başına geçmesi için Michelin yıldızlı şef Arnaud Donckele’yi ağırlayacağını duyurdu.
Bu, aynı zamanda Cheval Blanc St Tropez'deki La Vague d'Or'un şefi olan Fransız Rivierası kasabasındaki Donckele liderliğindeki ikinci lüks otel restoranı olacak. Donckele, LV Dream sergisi için Louis Vuitton kafe ve çikolata dükkanının başkanı olan arkadaşı Maxime Frédéric ile restoranın başına geçecek.
Kökleri Kuzey Fransa'nın Normandiya bölgesinden olan iki şef, yerel olarak üretilen malzemelere bağlılıklarının altını çizdikleri gibi en yüksek kalitedeki mevsim ürünlerine ağırlık veriyor.
Louis Vuitton St Tropez restoranında misafirleri Akdeniz lezzetlerini öne çıkaran tatlar karşılıyor. Bu lezzetler arasında Ceneviz karidesi, yer mantarı dolgulu İtalyan zitone makarna ve Fas baharatlı pirzola yer alıyor.
Louis Vuitton “By the Pool” resort koleksiyonunu yansıtan mavi ve beyaz çini deseni ise restoranın iç ve dış mekan tasarımında yer alıyor.
Restoran ayrıca St Tropez plajlarının ambiyansını yansıtan açık renkli taş, ahşap ve seramik dokuya sahip olduğu gibi denizi ve gökyüzünü temsil eden deniz mavisi ve beyaz tonlarından yararlanıyor.
Hazırlayan: Ece Büyükçolpan