Kadınlar üzerinde yapılan araştırmaya göre, yulaflı yiyeceklerle beslenenlerin HDL kolesterol seviyesinin % 11 artırdığı belirtiliyor.
Badem
Badem, LDL kolesterolünün yükselmesinden kaynaklanan oksitlenmeyi önlemeye yardımcı oluyor. Bu süreçte damarları güçlendirir ve kardiovasküler riskleri azaltıyor.
Kuru bakliyat ve mercimek
Araştırmalarda düşük yağ içeren gıdalarla beslenmenin LDL kolesterol seviyesini düşürdüğü gözleniyor. Menünüze kuru bakliyat, mercimek, sebze ve tahıllar yapılan yemekler ekleyebilirsiniz.
Mavi yemiş
Mavi yemiş zengin bir antioksidan olarak bilinen pterostilbene içeriyor. Bu nedenle kolesterol için de yararlı..
Arpa
Gönüllüler üzerinde yapılan araştırmada, arpanın LDL kolesterol seviyesini düşürdüğü belirtiliyor.
Avokado
Avakado, kötü kolesterol LDL'yi düşürüp iyi kolesterol HDL'yi yükseltiyor.
Şarap
Akşam yemeğinde bir bardak şarap içmek iyi kolesterolü yükseltiyor, kalp krizi riskini azlatıyor. Tabi çok fazla içmenin kalp hastalıklarına neden olduğunu gösden kaçırmamalısınız.