Sakatatlar daha fazla yağ içerir, özellikle kolestrolunuz yüksekse bunları tüketmeyin ve hayvanların iç yağlarını lezzet vermesi için yemeklere ilave etmeyin. Etle birlikte hamur işi, makarna ya da pilav tercih etmeyin. Aşırı et tüketimini dengelemek için mutlaka etin yanında sebze yemelisiniz. C vitamini, potasyum gibi vitamin ve minerallerden zengin yeşil yapraklı sebzeler ve çiğ olarak tüketeceğiniz salata, ette bulunan demirin emilimini arttırır.
Eti pişirmeden önce mutlaka bekletin
Etler bekletilmeden pişirildiğinde hem sert olur, hem de güç sindirilir. İdeali etleri en az 24 saat bekletmektir. Etleri terbiye etmek ise sandığınızdan daha kolay. Eti yumuşak olması için yoğurt, sirke, limon suyu, soya sosu gibi asitik maddelerden biri ile sıvı yağ, soğan suyu, karabiber, kırmızı biber, biberiye, kekik gibi çeşitli baharatlarla terbiye ederseniz daha lezzetli olacaktır. Etleri tava veya ızgaraya yerleştirmeden önce ısıtmalısınız. Yüksek ateşte pişirmeyin, tuz koyacaksanız, et piştikten sonra ilave edin.
Mangalda pişirmeyin
Kömür ateşinde pişirilen etlerin özellikle ateşe çok yakın pişirilmeleri sağlıklı değildir. Kömürleşen etler kanser riski taşır. Ateşin çok harlı olması ise vitamin değerlerinin kaybolmasına yol açar. Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise, bu pişirme yönteminde etin dış kısmı pişmekte, içi ise çiğ kalmaktadır. Etleri kavurma, kızartmak yerine haşlama, fırınlama, ızgara gibi yöntemlerle pişirmelisiniz. Kavurma yapacaksanız, pişirme işlemini tereyağ ve kuyruk yağı ilave etmeksizin, kendi suyunda kısık ateşte yapın. Mümkünse öğle yemeğinde yemeye özen gösterin.