Sinan Özedincik
Mimari dokusu, zarif sunumları ve servis kalitesi ile açıldığı günden itibaren Sultanahmet'in simge yapılarından olan Four Seasons Hotel Sultanahmet, yöresel mutfak etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor ve 22-30 Mart günleri arasında, Kars'ın geleneksel lezzetlerini misafirleri ile buluşturuyor. Konuk şef Nuran Özyılmaz'ın imzasını taşıyan özel tatlar, Seasons Restaurant'ın etkileyici sunumuyla birleşerek, şehrin zengin yemek kültürünü lezzet tutkunlarına sunuyor. Hizmet vermeye başladığı ilk günden itibaren yerel üreticileri destekleyen Four Seasons Hotel Sultanahmet, Kars Yemekleri Haftası'yla ülkemizin yöresel mutfaklarını ön plana çıkarmaya devam ediyor. Soğuk iklimin hüküm sürdüğü Kars, kendine özgü, içleri ısıtan yöresel lezzetlere sahip zengin mutfağıyla tanınıyor. Yemeğe olan tutkusu ve özenli servisi ile yöresel lezzetleri Kars Kaz Evi'nde sunan Nuran Özyılmaz, 22-30 Mart günlerinde, Kars'ın otantik yemeklerini, Seasons Restaurant'ta lezzet tutkunlarıyla buluşturuyor. Four Seasons Hotel Sultanahmet'in zarif ve şık servisi eşliğinde misafirlere sunulacak bu lezzet şölenini, tadım mönüsü veya a'la carte olarak deneyimlemek mümkün. Tadım mönüsü yeşil mercimek, patates ve yarma ile hazırlanan evelik çorbası ile başlıyor. Ev yapımı Kars mantısı hengel soğan, sarımsak veya sade yoğurt, zeytinyağı seçeneğiyle farklı damak tatlarına hitap ediyor. Etli lahana sarmasının ardından sunulan reyhan şerbetini dillere destan lezzetiyle Kars kazı ve öz suyu ile hazırlanmış Bulgur Pilavı takip ediyor. Bu özel mönünün tatlıları da son derece iddialı. Ceviz ve kaymaklı dondurma ile servis edilen Kars helvası ve cevizli sucuk, Kars mönüsünü mükemmel biçimde tamamlıyor. Kars'ın otantik tatlarını a'la carte olarak deneyimlemek isteyen misafirler ise tadım mönüsündeki lezzetlere ek olarak ev yapımı erişte ve yeşil mercimekle sunulan kesme aşı çorbası ve kuzu incik, nohut, zerdeçalla hazırlanan piti ile damak hafızalarında iz bırakacak bir yolculuğa çıkacaklar.