Kandil simidinin yumuşacık ve ağızda dağılması en önemli detay. Peki hem pratik hem de lezzetli kandil simidi nasıl yapılır? Bu tarifi notlarınıza ekleyerek, kandil günlerinde yapabilirsiniz. İşte sevdiklerinizle afiyetle yiyeceğiniz kolay kandil simidi tarifimiz…
Malzemeler:
-Yarım paket margarin,
-1 fincan kadar sıvıyağ,
-1 yumurta sarısı,
-1 yemek kaşığı kadar toz şeker,
-1 yemek kaşığı kadar mahlep,
-Yaklaşık 2 yemek kaşığı yoğurt,
-1 çay kaşığı tuz,
-Yarım paket kabartma tozu,
-Aldığı kadar un kullanıyoruz.
Yapılışı:
Yumurtanın sarısıyla birlikte diğer tüm malzemeler iyice karıştırılır. Hamurun yumuşak olması ve ele yapışmaması burada en önemli kural. Malzemeleri oda sıcaklığında kullanmanız bu açıdan önemlidir. Yumurtanın ayırdığınız beyaz kısmına biraz su ekledikten sonra bu karışıma hamurları batıracaksınız. Hamurlara halka şeklini verdikten sonra yumurtalı suya batırıp daha sonra da susama batırarak tepsiye dizebilirsiniz. Tepsiyi önceden yağlayın ve hazırladığınız kandil simitlerini 150 derece sıcaklıkta fırında yaklaşık 25 dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun.