İstanbul'da Londra Rüzgarı

Nobu Londra’nın Baş Şefi Kyle Marston, Baş Sushi Şefi Go Namerikawa ve Sos Şefi Thomas Poulios, Nobu İstanbul’da özel bir gastronomik etkinliğe katıldı. Biz de bu kısa İstanbul seyahatlerinde üç şefle buluştuk, keyifli bir söyleşi yaptık.

İstanbul'da Londra Rüzgarı

Röportaj: Melih Türk

Fotoğraflar: Kutup Dalgakıran


Nobu Londra’nın mutfak ekibi, özel mönü tasarımlarını sunmak için Nobu İstanbul’a geldi. Üç şefin hazırladıkları omakase mönüsü Nobu İstanbul’da 9-12 Ekim tarihlerinde deneyimlendi. Biz de hem bu mönünün detaylarını öğrendik hem gastronomi alanında özel bir sohbet yaptık.


Öncelikle Şamdan Plus okuyucuları için kendinizi tanıtabilir misiniz?


Nobu London Baş Şefi Kyle Marston: Herkese merhaba, ben Kyle Marston. Gastronomi kariyerime 15 yaşındayken küçük bir Meksika restoranında taco ve quesadilla yaparak başladım ve yemek yapmayı, bu işin felsefesini ne kadar sevdiğimi fark ettim. İnsanları yemekle mutlu etmek çok değerli bir şey. Kariyerim boyunca farklı restoranlarda ilerledim. Nobu’dan önce Matsuhisa’da, daha önce, Boulder’da 2.5 yıl boyunca şef eğitmeni olarak çalıştım. Ondan önce, efsanevi bir mekan olan Johns’ta kıdemli sos şeftim. En iyi arkadaşlarımla o restoranı satın aldık ve 9 yıl boyunca birlikte işlettik. Burası, 16 masalı küçük butik bir fine dining restoranıydı. Şimdi ise 3 yıldır Nobu Londra’da baş şefim. Nobu’da gerçekleşecek.


Londra’da misafirlerin tercihleri hangi lezzetlerde yoğunlaşıyor? Hangi tabaklar daha çok ilgi görüyor?


Nobu London Baş Suşi Şefi Go Namerikawa: Londra’da en popüler Yellowtail Jalapeno, her ne kadar basit olsa da zamansız bir klasik olarak kalıyor. Ayrıca ünlü tatlı şefimiz Regis Cursan’ın Nobu’ya özel yarattığı nefis tatlılar da büyük bir ilgi görüyor.


Bu özel seyahatte Türk mutfağıyla ilgili deneyimleriniz oldu mu?


Thomas Poulios: Türk mutfağı inanılmaz lezzetli, doğu ile batının bir kombinasyonu ve bu mutfak arasında özel bir bağlantı ve uyum var. Türkiye’de doğudan batıya seyahat ederken benzersiz lezzet profillerini bulabilirsiniz. Buradayken karşılaştığımız lezzet çeşitliliği şaşırtıcı oldu, harika bir yemek deneyimi yaşadık. Baklava, lokum, geleneksel Türk şekerlemeleri gibi birçok Türk tatlısını keşfetme şansımız oldu.



30. yılı geride bırakan Nobu’nun başarısını neye bağlıyorsunuz?


Go Namerikawa: Bence Nobu’nun yemek yapmaya olan tutkusu ve sürekli kaliteyi sürdürmeye olan derin bağlılığı bunun en büyük nedeni. Ayrıca, her zaman en iyi ürünleri ve malzemeleri kullanıyoruz. Basit görünebilir, ama mükemmellik seviyesinde yapıldığında bir markanın kalitesi örnek gösterilebilir hale geliyor. Bu yüzden Nobu’nun başarısı 30 yıla ulaştı ve büyümeye devam ediyor. Nobu Şef’in kişiliği de restoranımıza benzersiz bir karakter katıyor. Onun misafirperverliğe olan hassasiyeti ve titiz yaklaşımı bize gerçek bir fine dining deneyiminin ne demek olduğunu öğretti.


Kyle Marston: Elbette yemekler olağanüstü aynı zamanda servis de bir o kadar mükemmel. Nobu’nun kapılarından içeri girdiğiniz andan itibaren yaşadığınız deneyim, tüm bu unsurların bir kapsülü. İşte bu nedenle Nobu, küresel olarak bu kadar başarılı bir marka haline geldi.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.