''İstanbul'da ilk restoranımızı açtığımız için çok heyecanlıyım''

Ünlü Şef Akira Back Türkiye’deki ilk restoranını, JW Marriott Hotel Istanbul Marmara Sea’de açtı. Akira Back ile lezzet yolculuğunu ve İstanbul’daki restoranını konuştuk.

''İstanbul'da ilk restoranımızı açtığımız için çok heyecanlıyım''

Kore-Amerikalı şef Akira Back (Sung Ook Back), İstanbul'daki ilk restoranını JW Marriott Hotel Istanbul Marmara Sea'de açtı. Ünlü şefin, Paris, Las Vegas, Dubai, Beverly Hills, San Diego, Toronto, Singapur ve Seul gibi yerlerin ardından 21'inci restoranı Akira Back İstanbul oldu. Akira Back, İstanbul'da açtığı restoranı anlattı.

Şef olmaya nasıl karar verdiniz?
Ergenlik döneminde Kore'den ABD'deki Aspen'e taşındık. Aspen'de, tüm havalı çocuklar snowboard'cuydu, ben de snowboard öğrendim ve sonrasında profesyonel bir snowboard'cu oldum. Bazı sakatlıklar geçirdim ve snowboard kariyerimin uzun sürmeyeceğini düşündüm ve şehirdeki lokal bir restorandan iş istedim. Orada en alt pozisyondan başladım işi öğrenip kendimi geliştirdim.

Başarınızın sırları nelerdir?
Şaşırtmacayı severim. Farklı damak tatlarını anlıyorum ve farklı kültürlerden aromaları karıştırarak herkesin seveceği şeyler ortaya çıkarmayı biliyorum. Ayrıca tüm şeflerim benden iyidir. Ben yalnızca benden iyi şefleri işe almak zorundayım. Başarımın sırrının da bu olduğuna inanıyorum. Gerçekten en iyinin de en iyisini işe alıyorum.

'Akira Back dokunuşu' Japon mutfağına nasıl imzasını atıyor?
Bizim imzamız, herkese göre bir şey bulunduruyor olmamız. Geleneksel Japon mutfağını seven bir misafirden başlangıç seviyesinde olan ve balık bile sevmeyen birine kadar herkes kendinden bir şey bulabilir. Herkesin severek yiyeceği ve birbiriyle paylaşacağı çok güzel ürünlerimiz var.

Neden İstanbul?
İstanbul tarihsel büyüleyiciliği ve modern şehir hayatıyla çok farklı özellikler barındırıyor. Aşina olduğum mutfak ve kültürel mirasım gibi yeni ve geleneksel birçok farklı kültürel özelliğin tek potada eritilmiş olduğu bir şehir.

Türkiye'deki ilk restoranınıza 'İstanbul dokunuşu'nu nasıl eklemeyi düşünüyorsunuz?
Bizim hedefimiz Türkiye'nin en önemli özelliklerinden olan 'enerji' ve 'coşkuyu'; tüm dünyada başarısı bilinen mutfak ve servis standartlarımızla birleştirmek. Bu şehirde 21. restoranımızı açtığımız için çok heyecanlıyız.

Tüm dünyada restoranlarınızın büyüleyici bir iç dekorasyonu var. Bunun hikayesi nedir?
Tüm restoranlarımda annemin sanat eserlerinden görseller var. Buradaki restoranda bunları sushi bar, duvarlar ve ayrıca tabaklarda bulacaksınız.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.