Yüzde parlaklık etkisi nasıl yaratılır?

Yüzde parlaklık etkisi nasıl yaratılır?
Yüzde parlaklık ve dolgunluk etkisi yaratmak için başlıca yöntemleri; geçici dolgular, yağ enjeksiyonu, masoglow, mesoterapi ve plasma enjeksiyonu olarak sınıflandırabiliriz.

Dolgunlaştırıcı etkileri; geçici dolgular, yağ enjeksiyonu ve kök hücreden yağ enjeksiyonu olarak ele alabiliriz. Geçici dolgular, organizmaya uyumlu ortalama 6 ay ile 1 yıl dayanıklı hyaluronik asit dolgulardır. Yağ enjeksiyonu, kişinin kendi göbek ya da basen bölgesinden alınan yağın cilt altına enjekte edilmesi prensibiyle uygulanan cerrahi girişimdir. Kök hücreden zengin yağ enjeksiyonu ise yağ hücrelerinin özel bir sistemle öncü hücrelerce ayrıştırılarak uygulanan yağ enjeksiyonu prensibine dayanan bir uygulamadır.

IŞILTI VE PARLAKLIK ETKİSİ
Mesoglow:
Yoğun moleküllü vitamin mineral büyüme faktörü kombinasyonlarının cilt altına mikro enjeksiyon yöntemiyle uygulanma prensibidir. İçeriklerinin yoğun oluşu nedeniyle aralıklı uygulanmasında
fayda var.

Mesoterapi: Vitamin mineral kombinasyonlarının napaj tekniğiyle (dikey) çoğunlukla mesoterapi tabancasıyla cilt tabakasına uygulanma prensibidir. Diğer mesolift ve mesoglow enjeksiyonlarına kıyasla
içeriklerinin daha basit olması nedeniyle sık uygulanabilmektedir.

Plasma Enjeksiyonu: Kişinin kendi kanının santrfüj edilerek plazmasının ayrıştırılıp kalsiyumla aktive edilerek cilt altına mikroenjeksiyon sistemiyle uygulanmasıdır.

UNUTMAYIN!
Dudaklarınıza fazla dolgu uygulanmışsa hyaluronik asit ihtiva eden dolguyu parçalayan ve eriten bir enzim olan hyaluronidaz enjekte edilerek bu fazlalıktan kurtulabilirsiniz.

MEME ESTETİK CERRAHİSİ TARİHİ

1890
Göğüsleri büyütmek amacıyla parafin enjeksiyonları denendi. Enfeksiyon ve bölgesel topaklanmalarla karşılaşıldı ve bu teknik 20'lerde terk edildi.
1920
Memeye ilk yağ nakli denemesi yapıldı ama geriye orantısız ve şekilsiz memeler kaldı. 40'lar itibarıyla bu deneme bırakılmıştır.
1930
Meme dikleştirme ve meme küçültme uygulamalarının ilk adımları atılmıştır.
1940
2. Dünya Savaşı sırasında Japon hayat kadınları göğüslerini silikon enjekte ettirerek büyütmeye başladı. Bu uygulama kısa bir süre sonra Las Vegas ve San Francisco'daki dansçılar tarafından rağbet görmeye
başladı. Komplikasyonlar görülmeye başlanınca 60'larda bu yöntem kayıplara karıştı.
1962
Ilk salin ve silikon implantlar piyasaya sürüldü. Teksaslı iki plastik cerrah Frank Gerow ve Thomas Cronin ilk silikon implantları icat eden kişiler oldu.
1974
FDA meme implantları da dahil olmak üzere bu konudaki tıbbi cihazların düzenlenmesine onay verdi. Salin ve silikon implantlar zaten kullanıma girmişti, bunlara ayrı bir onay verilmeye gerek duyulmadı.
1992
FDA Yeni güvenlik kriterlerinin belirlenmesi ve en doğru bilgilere ulaşılabilmesi için üreticilerin bir süre üretimi durdurması cerrahlarında silikon jel protezleri kullanmaması için çağrı yaptı.
2000
Salin implantlar FDA onayı aldı.
2006
FDA dünya çapında yapılan araştırmalardan sonra silikon implantlarının risk taşımadığını bir kez daha onayladı.


ŞAH YAYCI

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.