Sinan Özedincik
Galvin, People, Hazine, Grey gibi en popüler yeme-içme mekanlarının yaratıcısı olan Jüpiter Group, şimdi de bir 'Arşipel' adlı balık restoranıyla İstanbulluların hizmetinde. Cihangir'de La Scala Palace'ın teras katında hizmet veren Arşipel Balıkçısı, Kız Kulesi'nden Ayasofya'ya kadar uzanan İstanbul'un simge yapılarının manzarasında yemek yeme ayrıcalığı sunuyor. Arşipel'in özelliği, çok özel konumu ve manzarasıyla sınırlı değil; dekorasyonu, ambiyansı ve tabii ki mönüsüyle de çok özel bir mekan. Arşipel, dekorasyonunda tercih edilen lacivert ve maviden oluşan balık pulu dizaynıyla döşenen mermerler, kiremit taşlarla çerçevelenmiş açık mutfak, bir uçtan öbür uca uzanan İstanbul manzarasını seyredebileceğiniz geniş, ferah camlar ve rahat oturma gruplarıyla hem çok şık hem de çok sıcak bir mekan olmuş. Duvarlara süsleyen el işçiliğiyle yapılmış objeler, özel seramik tabaklar, restoranın ortasında çıtırtısıyla nostalji yaşatan kuzine soba, kavanozlarda renk renk sıralanan turşular ve sempatik bar da hoş detaylar arasında yer alıyor. Arşipel'de masaya gelen az ama öz meze ve salatayla başlayan yemek keyfi, ara sıcaklar ve taze balık çeşitleriyle gerçek bir ziyafete dönüşüyor. Restoranın ortasındaki rengarenk mezelerden, zeytinyağlılardan ve salatalardan oluşan bar ve Ege kıyılarını hatırlatacak ot çeşitleri iştahınızı açacak türden. Balık restoranlarının alışılmış lezzetlerinin dışına çıkan Arşipel'de tattığınız her mezede, ara sıcakta veya ana yemekte özgün bir lezzet ve tat bulacaksınız. Balıkçıların olmazsa olmazı mısır ekmeği Arşipel'e özel lezzetliyle masanıza geliyor. Limonla pişirilen, özel soslarla ve baharatlarla tatlandırılan levrek marin, anasonla farklı bir aroma verilen patlıcan salatası, Yunan baklasıyla yapılan fava, 12 saat turşusu da, Arşipel'e özgü enfes lezzetlerden sadece birkaçı...
Şu kadarını söyleyeyim; ara sıcaklarda servis edilen Arşipel spesiyalleri bugüne kadar yediğiniz tüm balıkçı lezzetlerinin üzerine bir çizgi çektirecek kadar iddialı. Ahtapot kokoreç, özel fıstıklı sosuyla kalamar tava, balık kebap ve kalamar yahni kesinlikle denenmesi gereken özel tatlardan... Sipariş verirken deneyimli Arşipel ekibine en yeni ve en özel lezzetleri sormayı ihmal etmeyin.
Beyaz masa örtüleri, beyaz peçeteler, özel mönüsü ve eşsiz manzarasıyla sizi bekleyen Arşipel'de yemek yerken kulağınıza çalınacak nostaljik müziklerle keyfiniz katlanacak.