2023 düğün sezonunun gelin çiçeği trendleri

İstanbul’un en lüks butik çiçekçilerinden birinin kurucusu Buse Üçer, 2023 düğün sezonundaki gelin çiçeği trendlerini anlattı.

2023 düğün sezonunun gelin çiçeği trendleri

Yaz mevsimi yaklaşırken çiftlerin hayallerini süsleyen o büyülü gün, düğün sezonu başlıyor. Hayatlarının en mutlu günlerinden biri için hazırlıklara aylar öncesinden başlayan gelinler tüm detayları özenle seçiyor. Tercih ettikleri konseptlere ve mekanlara göre, başta dekorasyon olmak üzere çok sayıda değişiklik meydana gelen organizasyonun, en önemli parçası çiçekler oluyor. Gelin aksesuarlarının en önemli aksesuarı ise hiç şüphesiz gelin buketleri. Biz de İstanbul’un sevilen butik çiçekçilerinden biri olarak Ribbon Flowers’daki birbirinden farklı form ve renklerde canlı ve kuru çiçekler ile hazırlanan gelin buketlerini kişiye özel olarak düzenlerken aynı zamanda sezon trendlerini de göz önünde bulunduruyoruz.


Pastel tonlarda iri çiçeklerden oluşan buketler ön planda

2023 düğün sezonunda gelin çiçeği trendlerini şöyle sıralayabilirim: Doğal el buketleri, pastel tonlarda iri çiçeklerden oluşan buketler ve klasik sevenler için beyaz gala, orkide buketleri farklı formlarda karşımıza çıkıyor. Buketin sapının süslemesinde sadelik ön planda, krem renk grogren kurdela, hasır ipler, dantel bordürler de tercih edilecek.


Trendler önemli ama kişinin kişinin tarzına uyum sağlamalı

Sezon trendleri belirleyici olsa da aslında öncelik her zaman kişinin zevkine, isteğine göre bir kompozisyon yaratmak olmalı. Gelinlik ile gelin çiçeğinin tarz olarak birbiriyle bütünlük sağlaması ve buket ile gelinlik arasında bir denge yakalamak çok önemli. Romantik ve kabarık bir gelinliğe eşlik edecek buket pastel tonlarda yuvarlak şekilde sade bir seçim olurken, balık modeli bir gelinliğin buketi daha dağınık veya aşağı doğru sarkan bir buket olabilir.


Gelinlik ile çiçeğin bütünlük sağlaması önemli

Vintage tarzı bir gelinlik ise mesela, ona uygun daha doğal ve naif tonlarda çiçekler, yapraklar, küçük bitki ve meyvelerle harmanlanmış güzel bir aranjman tercih edilebilir. Bol işlemeli, gösterişli bir gelinlikte ise bukette daha sade seçimler yapılabilir. Tüm buket tek bir cins çiçekten yapılabilir.


Düğün temanızı göz ardı etmeyin

Bildiğiniz gibi özellikle bahar ve yaz düğünleri renkli bir atmosfere sahip oluyor. Düğün mekanları mevsime göre çarpıcı renklere sahip çiçek ve aksesuarlarla düzenleniyor. Tabii diğer bir önemli ayrıntı da düğün temanız. Eğer romantik tarzda bir düğün istiyorsanız pastel tonlarında bir gelin çiçeği ya da sahilde organize etmeyi planladığınız bir düğününüz varsa mavi ve beyaz tonlarının hakim olduğu bir gelin çiçeği tercih etmelisiniz. Sadelikten yana bir gelinseniz, çiçeğinizde tek tür ve renk seçebilirsiniz. Özellikle şakayık, gala, orkide ve gül en çok tercih edilen gelin çiçeklerindendir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.