15'inci yılında "Dayanışma" temasıyla gerçekleşecek

TOG Bazar 15. yılında ‘Umutsuzluğa kapılırsan dayanışmayı hatırla’ sloganıyla kapılarını açıyor. Etkinlikten elde edilecek gelirin tamamı TOG’un afet bölgesindeki çalışmaları için kaynağa dönüşecek.

15'inci yılında "Dayanışma" temasıyla gerçekleşecek

2002 yılında kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), “Gençlerin öncülüğünde, yetişkinlerin rehberliğinde” prensibiyle gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaç edinen bir vakıf. Gençlerin toplumsal ve çevresel sorunlara çözüm üretecek potansiyelleri ve enerjileri olduğuna inanan TOG, onlara sosyal sorumluluk eğitimleri vererek toplumsal sorunlara çözüm üreten projeler gerçekleştirmeleri için alan yaratıyor. Vakfın bu kapsamda gerçekleştirdiği TOG Bazar, bu yıl 15’inci kez 2-3 Mayıs tarihlerinde Divan Kuruçeşme’nin ev sahipliğinde kapılarını açıyor. Her yıl Türkiye’nin dört bir köşesindeki Toplum Gönüllüsü gençlerin sosyal sorumluluk projelerini desteklemek için Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından TOG Sosyal komite üyelerinin desteğiyle hayata geçirilen TOG Bazar Alışveriş Etkinliği’ne 100’ü aşkın ünlü marka ve binlerce ziyaretçi katılıyor. 15’inci yılında ‘dayanışma’ temasıyla hayat bulan TOG Bazar’dan elde edilecek gelirin tamamı TOG’un afet bölgesindeki çalışmaları için kaynağa dönüşecek. Bu anlamlı organizasyon öncesi vakfın sosyal komitesi ile buluştuk, etkinliğe dair detayları konuştuk.


Dayanışmaya Davetlisiniz

Gençlerin toplumsal ve çevresel sorunlara çözüm üretecek potansiyellerine destek olmak, yaptıkları tüm çalışmalarda gençlerle dayanışma içinde olmak için çalışan TOG Sosyal Komite ekibi, Divan Kuruçeşme’de gerçekleştirecekleri TOG Bazar’a dayanışma için herkesi davet ediyor ve “Umutsuzluğa kapılırsan, dayanışmayı hatırla” diyor. TOG Genel Müdürü Ayşe Kırımlı; “Toplum gönüllüsü gençler afet bölgesindeki depolarda yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Afet bölgesinde kurmaya başladığımız destek merkezlerinde çocuklar için atölyeler gerçekleştiriyor, sınava hazırlanan öğrencilere ders anlatıyor ve toparlanma sürecine destek olabilecek projeleri hayata geçiriyorlar. TOG olarak gençleri desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Çünkü her şeyi onların kocaman kalpleri sayesinde yapıyoruz” diyor.


Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan

Deprem sonrası Hatay bölgesinde fiziksel olarak ve uzaktan lojistik çalışmalara destek veren Pınar Altuğ-Yağmur Atacan çifti, deprem sonrası çevresini harekete geçirerek de[1]ğişen ve güncellenen ihtiyaçlar doğrultusunda lojistik desteklerine devam ettiler. Bunun yanında çocukların ders ve sınava hazırlık kitaplarının bölgeye ulaştırılması konusunda bir kampanya yürüttüler. Yılmadan desteklerini sürdüren Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan çifti; “Yıkımı çok büyük olan bu depremin olumsuz etkilerinin üstesinden el birliği ile geleceğiz” diyor.


Dilara Koçak

Dilara Koçak, deprem bölgesinde sağlık ve gıda odağında çalışmaları yakından destekledi, özellikle fenilketonüri ve diğer doğuştan metabolizma hastaları için gıdaya ulaşamayan dezavantajlı gruplar için çalıştı. Bunun yanında, tarım ve beslenmenin sürdürülebilirliği için çok paydaşlı bir projeyi hayata geçirmek üzere. Özel ihtiyaçları olan ve hastalıklarla mücadele eden bireylerin ve çocukların yanında olan Dilara Koçak; “Bu zor günleri dayanışma ile atlatıyoruz, atlatacağız. Yakın zamanda, daha çok sahada olmak için, sizlerin de desteğine ihtiyacımız olacak” diyor.


Jale Balcı

Jale Balcı, Antakya bölgesinde depremden sonra gereksinim duyulan temel ihtiyaçlara erişilmesine destek vermekle başlayan ve sonrasında devam eden eğitim, sağlık, gıda gibi alanlarda sürdürülebilir bir katkı sağlamak adına çeşitli kurumlarla iş birliği yaparak, faaliyetler arasında koordinasyonun sağlanmasına katkı verdi. Yerelden başlayan, ulusala yayılan dayanışma ve iş birliği geliştirme desteğine yardımcı olan Jale Balcı; “Yapılan tüm desteklerin ihtiyaç sahiplerine doğru yerde, doğru zamanda ulaşması için en önemli şey koordinasyon” diyor.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.