İmza tarifler

Sarayburnu Sur Balık şefi Dursun Çelik, restoranın imza tariflerini bizler için hazırladı.

İmza tarifler

Hazırlayan:Melih Türk Fotoğraflar: Şeref Yılmaz


Bu sayıda okuyucularımızı İstanbul’un en eski balık restoranlarından birine götürüyoruz. Deniz mahsüllerini farklı reçetelerle yorumlayan şef Dursun Çelik, restoranın özel lezzetlerini hazırlmak için mutfağa girdi.


Yemeklerin yapılışı için youtube linkine tıklayınız.


Balık beyti

Balığımızı zırhla ufak parçalara ayırdıktan sonra ahtapot,kaşar, karides ve baharat ekleyip ızgarada pişiriyoruz. Yufkanın içerisine sardıktan sonra sosla sunuyoruz.






Dülger kavurma: Özel iç malzemeyi, ardından da balığı aynı tavada pişiriyoruz. Baharat ve sosla karıştırıp kiremitte servis ediliyor.



Pazıda kaşarlı levrek: Haşladığımız pazılarımızı levrek ve kaşar ile sarıyoruz. Izgarada pişirerek sosuyla birlikte servis ediyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.