Hazırlayan:Melih Türk Fotoğraflar: Şeref Yılmaz
Bu sayıda okuyucularımızı İstanbul’un en eski balık restoranlarından birine götürüyoruz. Deniz mahsüllerini farklı reçetelerle yorumlayan şef Dursun Çelik, restoranın özel lezzetlerini hazırlmak için mutfağa girdi.
Yemeklerin yapılışı için youtube linkine tıklayınız.
Balık beyti
Balığımızı zırhla ufak parçalara ayırdıktan sonra ahtapot,kaşar, karides ve baharat ekleyip ızgarada pişiriyoruz. Yufkanın içerisine sardıktan sonra sosla sunuyoruz.
Dülger kavurma: Özel iç malzemeyi, ardından da balığı aynı tavada pişiriyoruz. Baharat ve sosla karıştırıp kiremitte servis ediliyor.
Pazıda kaşarlı levrek: Haşladığımız pazılarımızı levrek ve kaşar ile sarıyoruz. Izgarada pişirerek sosuyla birlikte servis ediyoruz.