Höşmerim tatlısı nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Höşmerim tarifi
Höşmerim tatlısı nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Höşmerim tarifi
Ege Bölgesi'ne özgü bir tatlı olan Höşmerim, tadıyla büyükten küçüğe herkesin çok sevdiği bir tatlıdır. Anadolu mutfağında eskiden bu yana sıkça pişirilen Höşmerim tatlısının kolay hazırlanan ve lezzetli olan tarifini sizler için derledik.
Höşmerim tatlısı nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Höşmerim tarifi
Yemeklerden sonra Höşmerim tatlısı ideal bir lezzet olacaktır. Hem peynirli tatlarından dolayı çok baymaması hem pratik hazırlanması hem de hafif bir tatlı olmasıyla Höşmerim mutfaklarınızı süsleyecek.
Höşmerim tatlısı nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Höşmerim tarifi
Malzemeler:
2 litre çiğ süt
1 tatlı kaşığı peynir mayası
Höşmerim tatlısı nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Höşmerim tarifi
2 yumurta sarısı
1, 5 su bardağı şeker
Höşmerim tatlısı nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Höşmerim tarifi
Yarım su bardak irmik
Sunum için isteğe göre sade dondurma ya da kaymak
Höşmerim tatlısı nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Höşmerim tarifi
Yapılışı:
2 litre çiğ sütü kaynatmadan ılıyacak şekilde ısıtın. Ardından 1 tatlı kaşığı peynir mayasını içine atıp karıştırın. Kapağını kapatıp sararak 1 saat dinlendirin. Katılaşan peynirin suyunu tülbentle süzüp fazla bekletmeden ocağa koyun.
Höşmerim tatlısı nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Höşmerim tarifi
2 yumurta sarısını içerisine atıp tel çırpıcı yardımı ile karıştırın. Şekerini ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yaklaşık 2 dakika sonra irmiği ekleyebilirsiniz. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Höşmerim tatlısı nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Höşmerim tarifi
Bulamaç kıvama gelince altını kısabilirsiniz. 1 dakika sonra ocaktan alıp kapağı kapalı halde dışarıda soğumaya bırakın. Soğuyan höşmeriminizi kaşıkla karıştırıp ardından dolaba koyun ve 1 gün bekletin.
Höşmerim tatlısı nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Höşmerim tarifi
Sunum için isteğe göre üzerine sade dondurma ya da kaymak ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.