Kullananların vazgeçemediği doğal Hindistan cevizi yağı her derde deva olarak nitelendirilir. Hem de joker bir yağ olan Hindistan cevizi yağının kullanım alanlarının çeşitliliği çok fazladır. Gıda olarak tüketildiğinde sağlığa olumlu etkileri olan Hindistan cevizi yağının hangi tür yemeklerde kullanılabileceklerini derledik.
Kızartmalar hazırlayın
Hindistan cevizi yağı kullanarak yapacağınız kızartmalar hem sağlıklı hem de doyurucu olacaktır. Kokusuyla ve verdiği aromayla daha kızartmaları lezzetli hale getiren Hindistan cevizi yağının yanma oranı da oldukça düşüktür.
Yemeklerinizi lezzetlendirin
Sağlıklı doymuş bir yağ olan Hindistan cevizi yağı yüksek ısıda pişirilmeye karşı da dayanıklıdır. Dolayısıyla zeytinyağıyla hazırladığınız tüm yemeklere Hindistan cevizi yağı katabilirsiniz. Arzuya göre sadece tadının yakışacağını düşündüğünüz lezzetlerde de kullanabilirsiniz.
Tostlar yapın
Çayın yanına en yakışan lezzetlerden biri olan tost, Hindistan cevizi yağı ile daha lezzetli hale gelecektir. İçine ya da üzerine süreceğiniz ince Hindistan cevizi yağı ile hem tadına doyum olmayacak hem de sağlıklı bir öğün oluşturacaktır.
Sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın
Hindistan cevizi yağı ile yapacağınız kekler, kurabiyeler, gronola barlar vs. çok daha sağlıklı ve doyurucu olacaktır. Hindistan cevizi yağının katacağı aroma ve hoş koku ise lezzet sağlayacak ve sizi mutlu edecektir.
Kahvaltılarda yer verin
Sabah kahvaltısında omlet, pancake, krep gibi lezzetlere ekleyebileceğiniz Hindistan cevizi yağı güne sağlıklı başlamanızı sağlar. Enerji veren özelliği ile Hindistan cevizi yağını tereyağı gibi düşünüp ekmeğe de sürerek günde zinde başlayabilirsiniz.
Kahvenizi tatlandırın
Gün içerisinde içtiğiniz kahvelerde ve çayda hoş bir aroma arıyorsanız bunun için Hindistan cevizi yağı ideal bir tercih olacaktır. Hem böylece toz halinde satılan aroma vericilere de gerek kalmamış olur ve sağlığınıza yatırım yaparsınız.