SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr
İstanbul'un klasikleşen mekanı yenilendi
Akaretler'de BJK Plaza'nın en üst katında konumlanan ve şehrin klasikleşen mekanlarından biri olan Vogue Restaurant, baştan aşağı yenilenen dekorasyonu ve mönüsü ile gerek İstanbulların gerekse turistlerin favori mekanlarından bir olmaya devam ediyor.
500 m2'lik alanda misafirlerini ağırlayan Vogue Restaurant'ta şık ana yemek salonu ve lounge bölümün yanı sıra eşsiz boğaz manzarasına karşı konumlanan kokteyl barı ve suşi istasyonu yer alıyor. Mekanın yeni konseptinde; geçmişten günümüze Vogue magazinin arşivlerinden çarpıcı görüntüler, dünyanın en ünlü modelleri ve fotoğrafçılarıyla gerçekleşen ikonik kapak çekimleri restoranının duvarlarını süslüyor.
Vogue Restaurant'ın dünya ve Akdeniz mutfaklarından ilham alınarak yenilenen mönüsü farklı damak tatlarına hitap edecek şekilde hazırlandı. Lezzetleri olduğu kadar sunumları ile de iddialı olan yeni mönüde Vogue Special Maki, Acı Karides Roll ve Black Cod öne çıkanlar arasında yer alıyor. Şampanya Risotto ve Erik Salsalı Burrata ise Vogue Restaurant yorumu ile hazırlanan klasik Akdeniz lezzetlerinden birkaçı.
Vogue, her cuma akşamı 80'ler ve 90'lar Türkçe pop müziğe kendine has yorumu ile renk katan Seçil Akmirza'nın canlı performansına ev sahipliği yapıyor. Yemek sonrası için de barı ve müzikleri ile keyifli bir ortam sunan Vogue, benzersiz Boğaz manzarası ile şehrin en ayrıcalıklı mekanlarından biri olmaya devam ediyor.
Paris'ten İstanbul'a
Anadolu yakasının sevilen Fransız'ı Neni Brasserie, ünlü şef Bruno Doucet'in mutfağını Türk lezzet tutkunlarıyla buluşturuyor. Paris'teki La Regalade'nin sahibi ve şefi Bruno Doucet, lezzetleri ile 11-12 Mart tarihlerinde Neni Brasserie'nin mutfağına konuk oluyor. Paris'in ünlü restoranı La Regalade'nin Fransız şefi Bruno Doucet, iki gün boyunca Neni Brasserie'ye özel hazırlayacağı mönüsü ile hünerlerini sergilemeye hazırlanıyor. Şefin özel mönüsünde; Fransız mutfağının sevilen lezzetleri başta olmak üzere, La Regalade'nin mönüsünde yer alan ve Bruno Doucet'in ülkesinden getireceği taptaze malzemeler ile hazırlayacağı nefis tabaklar bulunuyor. Paris'in en başarılı restoranlarından 'La Regalade Ier' ve 'La Regalade Conservatoire'nin sahibi Bruno Doucet, kendisini bistro ve gastronomik kelimelerinden türetilmiş ve Fransızca kökenli bir kelime olan 'Bistronomik' bir şef olarak tanımlıyor.
Mantı krizine son!
Tartine'in yaratıcısı Le Pain Quotidien, mantarlı Free range tavuk tartine ile tam anlamıyla zevk ve damak sahibi bir mekan olduğunu hissettiriyor. Çerkez güzeli olarak mönüsünü taçlandıran cevizli kuş üzümlü ve kıymalı hıngal mantı ise mantı krizinize son verdiriyor. Sağlıklı ve doğal bileşenlerden oluşan ve martın habercisi olan levreğin başı çektiği baharatlı levrek salatası da balık sevmeyenlere bile balık yedirtecek güzellıkte. Le paın quotıdıen'nın Mönüsündekı sağlıklı Ve hafıf notalardan Oluşan çıleklı chıa Pudıng ve ıçınızı Ferahlatacak zencefıllı, Portakallı soğuk ve Sıcak olarak servıs edılen Hıbıskus çayı ıle hem Dengelı hem de sağlıklı Beslenıp formunuzu Koruyabılırsınız.
Lezzet şöleni ile eğlence bir arada
Hilton İstanbul Kozyatağı 17. katta modern restoran/ bistro/bar olarak hizmet veren Mon Amour, kendine özgü dekorasyonu, kaliteli hizmeti, lezzetli mönüsü, eğlenceleri ve muhteşem manzarası ile misafirlerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Türk lezzetleri ile Fransız mutfağının trendlerini mönüsünde birleştiren Mon Amour, iddialı lezzetleri ve sunumları ile misafirlerini akşam yemeklerinde ağırlıyor. Executive Şef Rıza Baylan'ın sihirli dokunuşlarıyla hazırlanan mönünün öne çıkan yemekleri arasında Cafe de Paris, Sırlanmış Tavuk, Buharda Somon ve Dana Madalyon yer alıyor. Mon Amour'da geceniz Jeyan Büyükburç'un canlı performansı, Reşat Gümüştaç'ın tiplemeleri ve muhteşem dans şovlarıyla renkleniyor.
Canlı müzik günleri başladı
2019 yılından bu yana hizmet veren Fettan Meze, 30'u aşkın soğuk ve sıcak mezesiyle şehrin en iyi meze mekanları arasına girmeyi başardı. Yeniköy'ün tam kalbinde, şehrin içinde karmaşanın dışında konumlanmış olan mekan, iş yemekleri ve dost sohbetlerini dingin bir atmosferden akşamdan itibaren eğlenceye dönüştürüyor. Mekanın öne çıkan lezzetlerinden fesleğenli enginar, avokado karides, zerdeçallı fava ile levrek simit ve istiridye mantarlı yaprak kuzu ciğeri sayılabilir. Mekan müşterilerine her çarşamba 90'lardan Türkçe pop, canlı müzik sunuyor.