Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

İstanbul Küçük Çamlıca’ da, şehrin kalabalığından yorulanlar için yeni bir kaçış noktası var; Çamtepe Restoran & Kafe... ‘O Ağacın Altı’ tesisleri içinde yer alan Çamtepe Restoran & Kafe, harika bir manzarada dünya mutfağından lezzetler sunuyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Lezzet ve huzurun tepe noktası

Kent merkezinde yer alan Çamtepe Restoran & Kafe, şehrin gürültüsünden kaçmak, hayatın koşuşturmacasından bir süreliğine de olsa uzaklaşarak doğa, deniz ve alabildiğine gökyüzü manzarası eşliğinde dinlenmek, birbirinden lezzetli yemeklerden ve kahvelerden birini seçerek sessizliğin ve huzurun tadını çıkarmak için yepyeni bir adres... Mekan; nostaljik izler taşıyan iç mimarisi, antika aksesuarları, tüm gün yanan şömine karşısındaki rahat oturma alanı, dağ evi esintisi veren çatısı ve teras kısmında yer alan döküm sobaları ile misafirlerine sıcacık ve samimi bir ortam sunuyor. Restoranda masalar, açık ve kapalı alanlarında tarihi yarımada manzarasını görecek şekilde konumlanmış. Bu sayede günün her anının, güneşin batışı ve gece ışıklarıyla bezenmiş şehir manzarasının tadını çıkarmak mümkün.

Mekanın tüm bu özelliklerinin yanı sıra, tercih edilme sebeplerinin başında gelen önemli bir nokta ise dünya mutfağından lezzetler sunuyor olması. Restoranın giriş kısmında yer alan açık mutfakta tüm yemekler misafirlerin gözü önünde yapılıp, sıcak bir şekilde servis ediliyor. Mutfağı yöneten restoran şefi, kendi elleriyle hazırladığı özel tatları çoğu zaman bizzat kendisi masalara servis ediyor. Çok geniş bir yemek mönüsü olan restoranda, beş farklı kahvaltı seçeneği arasından hafta sonları büyük ilgi gören serpme kahvaltı oldukça popüler.

Tamamen yerli ve doğal malzemeler ile hazırlanan kahvaltıda çok doyurucu tatlar yer alıyor. Serpme kahvaltı için hafta sonu rezervasyon yaptırmanızı öneririm. Çocuklu aileleri de düşünen mekan sahipleri, restoranın içerisinde çizgi film yayını ve oyun alanı olan çocuklara ayrılmış özel bir alan ile anne ve babalara da kolaylık sağlıyor.

Vale hizmeti de olan Çamtepe Restoran & Kafe, doğayla iç içe, günün her saati İstanbul manzarasının tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir yer.

İstanbul'da Beyrut eğlencesi
Kozyatağı Hilton Hotel'in içinde yer alan Al Sharq, kendine özgü dokusu, kaliteli hizmeti, lezzetli mönüsü ve eğlenceleri ile misafirlerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Beyrut ve Türk mutfağının sentezi olan Al Sharq, onlarca çeşit mezesiyle damak tadınıza olduğu kadar çalınan müziklerle ruhunuza da hitap ediyor. Günlere ve saatlere göre değişiklik gösteren mekanın açık mutfağından taşan enerji salona yayılıyor. Sofraya gelen her tabak lezzetleri kadar sunumuyla da büyülerken, mönüsünde yer alan Fellah Köftesi, Lübnan Kısırı, Mouktara, Havuç Labneh ve Pancarlı Humus gibi mezeler damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor. Al Sharq, mönüsü kadar eğlencesiyle de iddialı. Mekanın marka danışmanlığını yapan Serhan Sokulgan'ın hazırladığı, ruhunuzu saran playlist'leri eşliğinde akşam yemeğiyle başlayan gece, Matbazel Coco ve şov ekibinin şovlarıyla devam ediyor.

Doğal Reçeller
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti reçel, Özsüt ustalarının elinden çıkma ev yapımı reçetesiyle, doğal beslenmeye özen gösteren Özsüt müdavimlerine özel olarak kasa önünde satışa sunulmaya başlandı. Meyvelerin doğal şekeriyle hazırlanan, bu yepyeni lezzetler, Özsüt doğallığını sofralarına taşımak isteyen, tatlı aromasını seven lezzet tutkunları için özel olarak hazırlandı. Gerçek meyvelerle hazırlanan reçeller, doğallığını koruyan ambalajlarıyla, ev konforunda lezzet deneyimi sunmak amacıyla yalnızca kasadan satışla tüketicilere ulaşıyor.


Paris'ten İstanbul'a...
Anadolu yakasının sevilen Fransız'ı Neni Brasserie, ünlü şef Bruno Doucet'in mutfağını Türk lezzet tutkunlarıyla buluşturuyor. Paris'teki La Regalade'nin sahibi ve şefi Bruno Doucet, lezzetleri ile 11-12 Mart tarihlerinde Neni Brasserie'nin mutfağına konuk oluyor. Paris'in ünlü restoranı La Regalade'nin Fransız şefi Bruno Doucet, iki gün boyunca Neni Brasserie'ye özel hazırlayacağı mönüsü ile hünerlerini sergilemeye hazırlanıyor. Şefin özel mönüsünde; Fransız mutfağının sevilen lezzetleri başta olmak üzere, La Regalade'nin mönüsünde yer alan ve Bruno Doucet'in ülkesinden getireceği taptaze malzemeler ile hazırlayacağı nefis tabaklar bulunuyor.


Kıbrıs'ta ocakbaşı lezzeti
Uzakdoğu'dan Akdeniz'e, Türk mutfağından Kıbrıs'ın yerel lezzetlerine kadar uzanan birbirinden farklı restoranlarıyla gastronomi tutkunlarının markajına giren Elexus Hotel'de bulunan Meyan Restoran, eşsiz ocakbaşı tatlarını usta şeflerin mükemmel sunumlarıyla buluşturuyor. Otelin Chef De Cuisine'i Serdar Yuluğ tarafından hazırlanan özel mönüler misafirlere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Misafirler tarafından büyük ilgi gören tatlar arasında; humustan atoma, haydariden narlı közbibere kadar oldukça zengin seçenekte meze çeşitleri yer alıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.