Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Nişantaşı, Mim Kemal Öke Caddesi’nde kapılarını açan ve ismini meleklerden alan BOEL, dekorasyonundan lezzetlerine, eğlencesinden pet friendly anlayışına kadar her yönüyle şehrin vazgeçilmez adreslerinden olmaya aday.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Nişantaşı'nda zevk sahibi bir mekan

İstanbul Nişantaşı'nda kapılarını açan BOEL, daha ilk görüşte tam anlamıyla zevk sahibi bir mekan olduğunu hissettiriyor. Taner Akkuş ve Sarah Malouh'un girişimiyle kurulan BOEL'in misafirlerine sunduğu ayrıcalıklı deneyimlerin kaynağında, yeme-içme dünyasının yıldızları olan Turgay Yıldız'ın danışmanlığı, Egemen İskender'in işletmeciliği, Executive Chef Ayhan Kara'nın ustalıkları yer alıyor. Her birinin ayrıca girişleri de bulunan BOEL'in iki katlı mimarisi, farklı ihtiyaçlara en uygun alanları sağlıyor. Üst kat, özel buluşmalara uygun fine dining bir konsept sunarken, alt kat ise gün boyu en keyifli anların yaşandığı, saatler 23.00'ü gösterdiğinde kadife perdelerin kapatılmasıyla gece kulübüne dönen smart casual bir tarzı yansıtıyor.

Uzmanlığıyla gastronomi alanının önde gelen isimlerinden Executive Chef Ayhan Kara'nın önderliğinde tasarlanan BOEL mönüsü, günün her anına ve her damak tadına hitap eden çeşitliliğiyle ilgi uyandırıyor. Kahvaltı, başlangıçlar, salatalar, antipastiler, ana yemekler, makarna ve risottolar, pizzalar, tapaslar ve tatlılar olmak üzere birçok kategoriyi içeren BOEL'in zengin mönüsü, dünyanın en sevilen Fransız ve İtalyan lezzetlerini sunuyor. Peynir, marmelat, reçel, zeytin, şarküteri çeşitleri, sahanda yumurta, ev yapımı simitle masada yerini alan 2 kişilik kahvaltı tabağı, güne BOEL'de sevdikleriyle başlamak isteyenlerin favorisi olarak öne çıkıyor. Pratik ve oldukça doyurucu ekmek üstü seçenekleri, vazgeçilmez sahan lezzetleri, omlet ve menemen çeşitleri, pancake, ev yapımı granola, kahvaltı için BOEL'i tercih edenleri bekliyor.

Midyeli lezzetler arayanların yüzü; Linguine ai Frutti di Mare, Risotto allo Scoglio, Kremalı Midye Çorbası ile gülüyor. Vejetaryenleri mutlu eden yiyecekler ve glütensiz beslenmek zorunda olanlar için de mekanın mönüsünde birçok seçenek var.

BOEL mönüsündeki ana yemekler de tam anlamıyla lezzet başyapıtları. Karabuğday ezmesi yatağında, mantarlı volovan ile servis edilen pepe verde soslu ızgara dana bonfile Filetto al Pepe Verde, 8 saat fırında sebzelerle pişirilen, közlenmiş patlıcan eşliğinde sunulan, Bordeaux şarabı soslu Dana Yanağı, taze baharatlarla kızartılmış ekşi patates küplerinin yanı sıra roka ve marine edilmiş cherry domatesle gelen, ekmek kıtırıyla kızarmış dana pirzola Costoletta alla Milanesse bu başyapıtlardan sadece birkaçı... Mönüde, İtalyan ve Fransız mutfağından seçilmiş özel tatlılar da yer alıyor.


Vegan ve glutensiz lezzetler
Nişantaşı'nın sevilen mekanı Habitude Artisan Patisserie & Cafe, günlük olarak taptaze üretilen tatlıları, yüksek kalite çekirdeklerden hazırlanan kahveleriyle öne çıkıyor. Vegan ve glutensiz ürünleriyle de dikkat çeken mekanda kahvaltı için de birbirinden lezzetli seçenekler sunuluyor. Sabahları güne güzel bir başlangıç yapmak isteyen ve hem vegan hem de normal beslenenler için ekşi mayalı ekmeklerle yapılan sandviçler veya kahvaltı seçenekleri var. Her gün değişen mönüsüyle günlük yapılan tatlılar ve tuzlular sizi bekliyor. Yanık Basque cheesecake, elmalı turta, Dulce de leche brownie, Raw kakaolu tahinli vegan tart, Antep fıstıklı hibiscus vegan tart, balkabaklı fındıklı cheesecake, vegan ve glutensiz kurabiye gibi farklı zevklere hitap eden gurme tatlar bulmak da mümkün.


Lalezar'da Senar geceleri
Hilton İstanbul Bosphorus'un gözde mekanı Lalezar, 25-26 Ekim tarihlerinde 'Müzeyyen Senar Geceleri' konseptiyle misafirlerine keyifli iki gece yaşatmaya hazırlanıyor. Cumhuriyet'in Divası olarak da bilinen Türk sanat müziğinin unutulmaz sanatçısı Müzeyyen Senar'ın dillerden düşmeyen şarkılarının, Hilton şefleri tarafından hazırlanan özel bir mönüye eşlik edeceği 'Müzeyyen Senar Geceleri', sevdiklerinizle arayı kapatmanız için hoş bir alternatif olacak. Türk sanat müziğine kazandırdığı eserler ile unutulmazlar arasındaki yerini alan ve yaşamı boyunca 500'e yakın plak ve albüm çıkaran Müzeyyen Senar'ın anısına yapılacak gecede, Hilton şefleri tarafından hazırlanan özel bir mönü servis edilecek.


'Latintronica' rüzgarı
Malzemeyi odağında tutan mutfağı ve kendine has ambiyansı ile şehrin en gözde mekanlarından Kilimanjaro, lezzetli yemeklerinin yanı sıra keyifli müzik performanslarıyla da öne çıkıyor. Her cuma ve cumartesi geceleri misafirlere eğlenceli dakikalar yaşatan DJ Aytun Çırkın'ın performansına şimdi de canlı müzik ekleniyor. DJ & Producer Aytun Çırkın ve trompetçi Umur Meriç'in performanslarının birleştiği 'Latintronica' akşamları Kilimanjaro misafirlerini yeni bir deneyime davet ediyor.


Kışa özel mönü
Taptaze, doğal lezzetleri sıcacık atmosferinde buluşturan Le Pain Guotidien, yenilenen spesiyal mönüsüyle hem iştah kabartan hem de sağlıklı seçenekler sunuyor. Brokoli, kabak, havuç, çeri domates, roka, siyez bulguru ve narenciye sos ile 'bol bol sebze salata' ve peynirli baget kruton ile içinizi ısıtacak soğan çorbası, hafif ama doyurucu bir öğün olarak hem öğle hem de akşam yemeklerinde tercih edilebilir. Ayrıca Tartine'in yaratıcısı olan Le Pain Quotidien, mevsimin en lezzetli sebzeleri ile hazırladığı ızgara sebze Tartine'i humus ve akdeniz yeşilliği ile servis ediyor. Deniz ürünleri sevenlere kajun baharatlı karidesli kabak kalye ile sağlıklı ve lezzetli bir ana yemek seçeneği sunarken free range tavuk ve sebze ragu da Le Pain Quotidien mutfağında siyez bulguru ile buluşarak menünün en sevilen yemeklerinden biri olmaya aday oluyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.