Günün mükellef tarifleri
Günün mükellef tarifleri
Yufkada Mantarlı Et Tarifi Malzemeler 1 adet yufka 200 gram mantar 400 gram kuşbaşı et 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet sarı biber 1 adet sivri biber 2 diş sarımsak 1 çay bardağı su Tuz Karabiber pulbiber Üzerine: 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı çörekotu Yufkada Mantarlı Et Yapılışı Eti bir tencereye alın ve kendi suyunu salıp, çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Zeytinyağını bir tavaya alıp, jülyen doğranmış biber ve kıyılmış sarmısağı soteleyin. Kıyılmış mantarı ilave edin ve 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Eti, su ile birlikte ekleyin ve suyunu çekene kadar tavanın ağzı kapalı olarak pişirin. Tavayı ocaktan alın. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, soğutun. Yufkayı düz bir zemine serin ve önce boylamasına sonra enlemesine kesip, toplam 4 parça yufka elde edin. Parçalardan birini tezgaha serin ve bir ucunu diğer ucun üzerine kapatıp, üçgen şekli elde edin. Geniş kısma etli iç harçtan koyun ve kalın sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Günün mükellef tarifleri
Domates Soslu Biftek Tarifi Malzemeler 4 parça biftek 5 adet domates 5-6 diş rendelenmiş sarımsak 1 çorba kaşığı sıvıyağ Kekik Karabiber Tuz Domates Soslu Biftek Yapılışı Biftekleri kekik,karabiber ve tuz karışımı ile harmanlayıp, yarım saat bekletin. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tava veya ızgarada hafifçe önlü-arkalı kızartın. Sıvıyağ ile yağlanmış fırın tepsisine biftekleri dizin. Rendelenmiş domatesi sarmısakla karıştırın ve etlerin üzerini bu sosla kaplayın. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Günün mükellef tarifleri
Ballı Kanatlar Tarifi
Malzemeler
8 adet tavuk kanadı 1 tatlı kaşığı bal 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik
Ballı Kanatlar Yapılışı
Derin bir kabın içine balı alın. Zeytinyağı, soya sosu, pulbiber, kekik, ilave edip malzemeyi karıştırın. Tavuk kanatlarının üzerinde kalan tüyleri ocakta tütsüleyin ve yıkadıktan sonra bu sosun içine koyun. Sosla iyice buladıktan sonra 2-3 saat bu şekilde bekletin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı kızartıp, marul, salatalık ve domatesle birlikte sıcak servis yapın.
Günün mükellef tarifleri
Sebzeli Sulu Köfte Tarifi
Malzemeler
1 adet pataes 1 adet kabak 1 adet havuç 2 diş sarımsak 5 su bardağı su 1 çorba kaşığı salça 1 adet domates 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Köfte için: 250 gram köftelik kıyma 1 adet küçük boy soğan 1 çorba kaşığı pirinç 1 çorba kaşığı tuz 1 çorba kaşığı karabiber
Üzerine: Dereotu
Sebzeli Sulu Köfte Yapılışı
Köfte için kıymayı derin bir kaba alın ve içine rendelenmiş soğan, yıkanmış pirinç, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak köfteler hazırlayın ve kenara alın. Sebzelerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Suyu salça ile birlikte tencereye alın ve karıştırarak salçayı açın. Rendelenmiş domates ve zeytinyağı ilave edip, kaynamaya bırakın. Tuzunu ayarlayın. Sebzeleri ve kıyılmış sarmısağı ilave edip, kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Köfteleri çorbaya ilave edin ve 15 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve kıyılmış dereotu serperek, sıcak olarak servis yapın.
Günün mükellef tarifleri
Tavuk Dolama Tarifi
Malzemeler
4 adet kemiksiz tavuk göğsü 1 adet havuç 1 adet patates 100 gram bezelye 1 çorba kaşığı domates salçası 3 adet sivri biber Karabiber,köri
Tavuk Dolama Yapılışı
Kemiksiz tavuk göğüs etlerini et tokmağı ile inceltin. Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın. Bezelyeyi de ekleyip haşlayın. Göğüs etlerini açıp haşlanmış sebzeleri içine paylaştırın. Dürüm şeklinde sarın. Etlerin açılmaması için kürdanla tutturun. Kürdanların üzerine biber ve domatesleri yerleştirin. Tavukları fırın tepsisine dizin. Salçayı 1 su bardağı su ile sulandırın. Salçalı suya karabiber ve köri ekleyip karıştırın ve tavukların üzerine gezdirin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Günün mükellef tarifleri
Patlıcan Kayığında Sebzeli Tavuk Tarifi
Malzemeler
4 adet patlıcan 400 gram kuşbaşı tavuk 1 adet küçük boy soğan 2 diş sarmısak 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet kırmız biber 1 adet yeşil biber Yarım su bardağı su Tuz pulbiber
Patlıcan Kayığında Sebzeli Tavuk Yapılışı
Patlıncaları yıkayıp, kuruladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Ortalarını bıçak yardımıyla yarın ve tuz serpin. Kıyılmış soğan ve sarmısağı zeytinyağı ile birlikte bir tavaya alıp, hafif kavurun. Kıyılmış kırmızı ve yeşil biberi ilave edip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuk etini ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Tuz ve pulbiber serpip, tavayı ocaktan alın. Patlıcanların içine tavuklu harcı paylaştırın ve tepsiye yarım çay bardağı su ilave edip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Günün mükellef tarifleri
Ispanaklı Fırın Köfte Tarifi
Malzemeler
100 gram ıspanak yaprağı Yeteri kadar kaynar su 400 gram köftelik kıyma 1 adet küçük boy soğan 1 adet yumurta 1 dilim bayat ekmek Tuz Karabiber pulbiber
Servis için: Domates ve biber
Ispanaklı Fırın Köfte Yapılışı
Ispanak yaprağını yıkayıp, süzdükten sonra kaynar suyun içinde 2-3 dakika bekletip, çıkarın. Kağıt havlu ile fazla suyunu aldıktan sonra ince kıyın ve derin bir kaba alın. İçine kıyma, rendelenmiş soğan ve yumurta ekleyin. Ekmek dilimini suyun içinde 2-3 dakika bekletin. Daha sonra suyunu sıkıp, içini kıymaya katın. Tuz, karabiber ve pulbiber ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice yoğurun. Yağlanmış ısıya dayanıklı bir fırın kabına köfte harcını ne çok ince, ne çok kalın olacak şekilde elinizle yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip, fırınlanmış domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.
Günün mükellef tarifleri
Karışık Mantar Sote Tarifi
15 adet orta boy kestane mantarı 15 adet orta boy kültür mantarı 5 adet istiridye mantarı 6 adet shiitake mantarı 2 çorba kaşığı tereyağı 5-6 dal kekik Tuz Karabiber
Karışık Mantar Sote Yapılışı
Mantarları yıkayıp sularını süzdürün. Kestane mantarı ve kültür mantarlarını dörde bölün. İstiridye mantarlarını uzunlamasına doğrayın. Tereyağını geniş bir tavaya alıp üzerine doğradığınız mantarları ve bütün shiitake mantarlarını koyun. Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine taze kekik ilave ederek servis yapın
Günün mükellef tarifleri
Pazı Sarması Tarifi 2-3 demet büyük pazı yaprağı Yeteri kadar su 6 adet kemiksiz tavuk budu 2 adet soğan 1 Türk kahvesi fincanı ince bulgur 1 Türk kahvesi fincanı pirinç 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biberbiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Anayurdu Güney Amerika olan biber, patlıcangiller familyasının bir üyesi. Amerika'da tarımı yapılan en eski bitkilerden olan biber, kıtanın keşfinden sonra bütün dünyaya yayılmış. Yapılan araştırmalar Amerika'nın yerli halklarının M.Ö 7500..." salçası 1 tatlı kaşığı reyhan 1/4 demet kıyılmış dereotu 1/4 demet kıyılmış maydanoz Tuz Karabiber Pazı Sarması Yapılışı Pazıyı yıkayıp, önce kaynar suya daha sonra buzlu suya batırıp, çıkarın. Tavuk etini robottan geçirin. Çekilmiş tavuk eti, kıyılmış soğan, ince bulgur pirinç, salçalar, reyhan, dereotu, maydanoz, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. 1 adet pazıpazı kelimesinin anlamı için tıklayınız " Ispanakgiller familyasından olan ve "yabani ıspanak" olarak da adlandırılan pazının anayurdu Akdeniz havzası, Anadolu, Kafkasya ve Ortadoğu kabul ediliyor. Yaprakları çeşidine göre; açık ya da koyu yeşil, düz ya da kıvırcık olabilir. Yaprak..." yaprağının ortasına iç harçtan koyup, büyük kare şeklinde sarın. Pazı yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Günün mükellef tarifleri
Püreli Saray Kebabı Tarifi
Malzemeler
Yarım kg bezeleye 250 gram kuşbaşı tavuk eti 2 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz, Karabiber Püresi için: 5 adet orta boy patates 3 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Püreli
Saray Kebabı Yapılışı
Patatesleri haşlayın. Bu arada, tencereye sıvıyağı ve küp doğranmış soğanları ekleyip pembeleştirin. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Salçayı ekleyip, birkaç kez çevirin. Ardından bezelyeleri ekleyip, bezelyeler diriliklerini kaybedene dek tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika daha kavurun. Üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyip, bezelyeleri yumuşayana dek pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup bir kaba alın. Üzerine sıvıyağı ve tuzu ekleyin. Kabın içinde, püre ezeceği ile patatesleri ezin. Bezelyeli yahniye, ateşten almadan 5 dakika önce tuz ve karabiber ilave edin. Bezelyeli yahniyi bir fırın kabına aktarın. Krema torbasına doldurduğunuz patates püresini bezelyelerin üzerine, pasta süsler gibi sıkın. Isıtılmış 190 derece fırında, kabı üst rafa yerleştirip, 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Kaynak:Sofra.com.tr