Galip öğretmen, Otizmde farkındalık için besteledi!

Galip Öğretmen, Otizmde farkındalık için yaptığı besteyi seslendirdi. Otizmli çocukların iyi bir eğitimle toplumla bütünleşebileceğine dikkat çekti.

Galip öğretmen, Otizmde farkındalık için besteledi!

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. 20 yıllık idealist bir öğretmen olan Galip Çağatay, Otizme farkındalık için Eda öğretmenle birlikte kamera karşısına geçti. Sözü ve müziği kendisine ait olan "Melekler Korusun Seni" adlı parçasını seslendirdi.




Ülkemizde sağlıklı istatistikler olmaması nedeniyle, Otizm Platformu verilerine göre tüm ülke nüfusu içinde yaklaşık 450.000 otizmli birey olduğu tahmin ediliyor. Dünyada %85 oranında otizmli çocuk topluma kazandırılırken, ne yazık ki ülkemizde bu oran % 5 civarında. MEB verilerine göre, Türkiye genelinde devlet okullarında sadece 12 bin otizmli çocuk eğitim alıyor. Eğitimleri kadar sosyalleşmelerini sağlamak da büyük önem taşıyor. Bu yüzden kaynaştırılmış eğitim yanında bu çocuklara kucak açmak, onların okuma- yazma, matematik öğrenmelerinden daha fazlasını içeriyor.


OTİZMLİ ÇOCUKLARIN SESİ OLDU

Galip Çağatay, kendini eğitim ve öğretime adamış 20 yıllık idealist bir eğitimci. Konservatuvar mezunu ve halen Bakırköy Oğuzkaan Anadolu Lisesinde okul müdürü olarak görev yapıyor. Yıllardır elindeki imkanları ve karşılaştığı fırsatları başkaları için değerlendiren ve bu doğrultuda gerek bireysel gerek sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapan Galip öğretmen gönüllülerin de desteğini alarak "Çok Nota Tek Yürek" projesini hayata geçirdi.

Otizmli çocukların, iyi bir eğitimle toplumla bütünleşmelerinin sağlanabileceğine dikkat çeken Galip öğretmen, amacının, Otizmde farkındalık oluşturarak, 14-18 yaş arası otizmli gençlerin özel liselerde, devlet ve meslek liselerinde yaşıtlarıyla sanat, terapi yoluyla kaynaştırılması olduğunu söylüyor.




OTİZMİN FARKINDAYIZ, HER ZAMAN YANINDAYIZ!

Galip Çağatay, "Otizmli öğrenciler zihinsel engelli değildir. Tam aksine algılamaları son derece yüksektir. Zira bu çocukların kuvvetli bir algılama düzeyleri var. Özellikle bireysel çalışmalarda çabuk kavrıyor ve öğreniyorlar. Ancak bu eğitim süreci uzun sürüyor ve sabır gerektiriyor. Böyle etkinlikler Otizmli öğrencilerin sosyal hayata uyumunu sağlıyor" dedi.

Otizm'e dikkat çekmek, farkındalık yaratmak isteyen Galip öğretmen, sözü ve müziği kendisine ait olan "Melekler Korusun Seni" adlı parçasına klip çekti. Çağatay'a klipte meslektaşı olan Müzik Öğretmeni Eda Berker eşlik etti.

Aranjörlüğünü Suat Sakarya'nın yaptığı "Melekler Korusun Seni " klibinin yönetmenliğini de başarılı isim Gürcan Keltek üstlendi. Klip, 2 Nisan Dünya Otizm farkındalık gününde yayında olacak.

PROJEYİ DESTEKLEYEN KURULUŞLAR

"Çok Nota Tek Yürek" projesini destekleyenler arasında, Türkiye Otizm Federasyonu, Otizm Merkezi Derneği, Oğuzkaan Koleji, Üsküdar Üniversitesi, Bakırköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Sır Müzik Prodüksiyon ve KRAL TV bulunuyor.


MELEKLER KORUSUN SENİ

Her gelen seni soruyor
Dualar beni koruyor
Allahım ne büyük acı
Nasıl derinden vuruyor
Neden böyle oldu bilmem
Kaderimi değiştiremem
İsyanım gözyaşlarım
Bir de bu yalvarışlarım
Melekler korusun seni
Güneşsiz sabahlardan
Melekler korusun seni
Kaybolan duygulardan

Söz-Müzik : Galip Çağatay

Kaynak: Sözcü

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.