Ünlü şefler Afyonkarahisar'da
Ünlü şefler Afyonkarahisar'da
Sofra Dergisi öncülüğünde ünlü şefler ve yemek yazarları Afyonkarahisar'da buluştu. Etkinlikte tam bir lezzet şöleni yaşandı.
Ünlü şefler Afyonkarahisar'da
Sütün lezzet demi kaymak ve şifa taneleri olarak bilinen haşhaş; doğasının iki mucizesi, mermeri ve suyu; Anadolu'nun en güzel patatesi ve vişnesi Afyonkarahisar gastronomisinin mihenk taşları arasında yer alıyor. Ülkemizin ünlü şef ve yemek yazarlarınca işte bu özel kente yapılan ziyaret, keyifli sofralara vesile oldu. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve kentin gönül elçisi Mehmet Emin Güzbey'in misafirperverliği ile bir grup yemek yazarı ve şef kentte muhteşem bir lezzet deneyimi yaşadı. Seyahatin ilk akşam yemeğinde Afyonkarahisar Gastronomi Konağı sofrasında keşkek, çullama, Emirdağ güveci, vişne hoşafı, kaymaklı ekmek kadayıfı ve daha birçok leziz tat seremonisiyle birlikte konuklara ikram edildi. Gastronomi konağının başarılı şefleri Afyonkarahisar'ın geleneksel lezzetlerini ve pişirme usullerini anlattı. Şimdilerde ise 7 coğrafi işarete sahip ürünü, zengin yemek kültürüyle Afyonkarahisar, gelecekte ülke gastronomisine katkı sayılacak birçok başarılı çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor.
Veysel Eroğlu
Ünlü şefler Afyonkarahisar'da
Sofra Dergisi, Afyonkarahisar'da gerçekleşen etkinlikte konuklarını lezzet dolu bir yolculuğa çıkardı.