Fransız usulü akşam yemeği
Fransız usulü akşam yemeği
Fuat ÇAĞDAŞ
Geçtiğimiz hafta, 5 kıtada yer alan bin 300'ün üzerinde restoran, Fransız mutfağını kutlamak üzere, aynı anda, müşterilerinin beğenisine 'Fransız usulü bir akşam yemeği' sundu. Gout de France/İyi Fransa etkinliği, Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde İstanbul'da Fransa Konsolosluğu'na ait 'Fransız Sarayı'nda düzenlendi. Michelin yıldızlı şef Oliver Pistre'nin, İmparatoriçe Eugenie'nin 1896'da Sultan Abdülaziz'in ev sahipliğinde İstanbul'a gercekleştirdiği ziyaretten esinlenerek hazırladığı mönüde 'hünkar beğendi' de vardı. Etkinliğe katılan usta şefler, etkinlik kapsamında restoranlarında, kendi mutfak geleneklerini ve kültürlerini de değerlendirmekte özgür kalarak, Fransız geleneğine özgü aperitif, soğuk meze, ara sıcak, ana yemek, çikolatalı tatlı gibi Fransız usulü bir mönü sundular. Bu özel davete, İstanbul iş, sanat ve cemiyet dünyasından da çok sayıda tanınmış sima katıldı.
Laurent Bili, Muriel Domenach