Emek Külür'ün tercihi sağlıklı yemekler

Tanınmış diş hekimi Emek Külür, acil hastaları olduğunda muayenehanesine gidip çalışıyor, diğer günlerini ise evde geçiriyor.

Emek Külür'ün tercihi sağlıklı yemekler

HAZIRLAYANLAR: SONER GÖMLEKSİZ soner.gomleksiz@sabah.com.tr
ERSİN AL ersin.al@sabah.com.tr

Mutfağa girip sağlıklı yemekler yapmak Emek Külür'ün en büyük hobilerinden biri. Üstelik yemek yaparak stres attığını da sözlerine ekliyor. Emek Hanım, bizim için de sağlıklı bir tarif pişirdi. En sevdiği yemeklerden biri olan zeytinyağlı pırasayı yaptı. "Zeytinyağlı tariflerinde sebzelerin besin ve renk değerlerini koruması için küçük bir püf noktası söylemek istiyorum" diyen ünlü diş hekimi, püf noktasını şöyle anlattı: "Sebzelerin üzerine, orta kısmına küçük bir delik açtığınız yağlı kağıt kapatır ve pişirme işlemini kapağı kapalı tencerede bu şekilde gerçekleştirirseniz, sebzeler besin ve renk değerlerini kaybetmezler."


ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Dış kabuklarını ve kök kısımlarını ayıkladığınız pırasaları bol suda yıkadıktan sonra ben verev şeklinde kesmeyi tercih ediyorum. Sonra havuçları pırasalarla uyumlu olacak şekilde kesiyorum. Geniş tabanlı bir tencereye sırasıyla; doğranmış pırasa ve havuçları yerleştirip pirinçleri üzerlerine serpiştirin. Zeytinyağı ekleyerek hafifçe kavurun. Bir bardakta portakal suyu, limon ve suyu birleştirin. Tuz ilave ederek hafifçe karıştırın. Şeker koymayı tercih etmiyorum. Üzerine zeytinyağı gezdirip, kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. Tercihinize göre ılık ya da soğuk olarak limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz. Sağlıklı hafif bir yemek; afiyet olsun.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.