Ebru Erberdi ''Yılbaşı sofrası için en önemli şey uyum''

Ebru Erberdi’nin kırmızı ve yeşil renkleri vurgulayarak hazırladığı muhteşem yeni yıl masasında buluşarak yılbaşı heyecanını yaşadık.

Ebru Erberdi ''Yılbaşı sofrası için en önemli şey uyum''

RÖPORTAJ MELİH TÜRK FOTOĞRAF ŞEREF YILMAZ

Ebru Erberdi, yeni yıla girmemize sayılı günler kala, ışıltılı ve görkemli bir yeni yıl masasını Şamdan Plus okurları için hazırladı. 7 Catering'in sahibi Ebru Erberdi ile aynı zamanda yeni yıl mönüleri, masa hazırlamanın püf noktları ve yeni yıl sofralarının olmazsa olmazlarını konuştuk.

Masa için nasıl bir konsept belirlediniz, hangi renklere odaklandınız? Sofranın detaylarından bahseder misiniz? Bu sene size klasik bir yılbaşı sofrası kurmak istedim. Pandemiden sonra, özlediğimiz coşkulu ve kalabalık masaları kuracağımızı düşünerek renkleri daha canlı ve gold temaları daha baskın kullandım. Kırmızı ve yeşili doğru vurgulayarak yılbaşı hissini yansıtmaya çalıştım.

Şık bir masa hazırlamanın püf noktaları nelerdir? Şık bir masa hazırlamanın püf noktalarının başında bana kalırsa uyum geliyor. Başta renk uyumu, obje uyumu ve hatta yemeklerin masaya uyumu bile çok önemli... Yılbaşına uygun çiçekler ve masa detayları masanızı tamamlıyor.

Sizden bir yılbaşı mönüsü oluşturmanızı istesek bizim için nasıl bir mönü hazırlardınız? Yılbaşı sofralarınız davetlilerinize göre hazırlanmalı... Benim yılbaşı sofram kesinlikle uzun oturumlu olacağı için masaya geçmeden keyifli aperatiflerle başlar. Açık büfe yapmıyorsam önden Amuse-bouche, sofra rengine uygun bir sunumla başlamak isterim. Somonlu avokadolu bir başlangıç yılbaşı için hoş olur diye düşünüyorum. Ara sıcak güzel bir mono kiş ve tabii ki ana yemek sayımız beş kişiyi geçiyorsa hindi ya da daha az sayıdaysak ördek olabilir. Tatlı olarak hep balkabaklı bir sunum tercih ederim.

Yılbaşı sofrasının olmazsa olmazı hindinin Ebru Erberdi usulü tarifini sizden alabilir miyiz? Yılbaşı hindisini istediğiniz sosla yapabilirsiniz ama benim hindimin püf noktası kilosu kadar fırında pişmesidir.

Yılbaşı gecesine nasıl hazırlanırsınız, evinizin genelinde ya da sofranızda nelere özen gösterirsiniz? Yılbaşı günleri işim nedeniyle İstanbul'da olmayı tercih ediyorum. O gün keyifli ve yoğun bir gün oluyor hepimiz için... Ben genelde yılbaşı soframı bir gün önceden hazırlarım. Misafirlerimi daha rahat karşılamak isterim.

Yeni yıla girerken veya yılbaşı gecesi için gelenekselleştirdiğiniz, şans getirmesi için yaptığınız bir alışkanlığınız var mı? Yılbaşı gecesi en son 12 adet üzüm yerim ve tam 12'de kapımda nar kırarım. Narı bereket için, üzümleri de şans için...

Bu zamana kadar sizin için ayrı bir yeri olan, unutamadığınız bir yılbaşı anınız var mı? Benim için en güzel yılbaşı oğlumuzun aramıza katıldığı sene... O yılbaşı evde ailece çok keyifli bir gece geçirmiştik. Oğlum dünyaya gelene kadar eşimle hiçbir sene evde yılbaşı geçirmeyi tercih etmemiştik.

Size göre bir yılbaşı masasının olmazsa olmazları neler olur? Yılbaşı masasının olmazsa olmazı bence mumlar, çiçekler ve yeni yıl süsleri...

Yeni yılı karşılamadan önce ritüelleriniz nelerdir? Yeni yılı karşılamadan önce muhakkak dua ederim. Sağlık, huzur, mutluluk ve bereket için..

2022 yılı sizin için nasıl geçti, 2023'den beklentileriniz neler? 2022 yılı benim için her anlamda dolu dolu geçti. Bol seyahat ettiğim, çok çalıştığım ve keyif aldığım bir yıl oldu.. 2023'ten beklentim 2022 yi aratmaması...

Son olarak, 2023 yılına nerede ve nasıl gireceksiniz? Aralık ayında 20 gün ailece Phuket'te olacağız.. Yeni yıla üç gün kala dönüp, tüm aile birlikte bizim evde 7 Catering yemekleri ve sofrasında bir araya geleceğiz...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.