Adını, Türk mitolojisindeki şarkı söyleyen neşeli denizkızlarından alan Susona Bodrum, her biri modern ve sofistike dizayn edilmiş deniz manzaralı odaları, deniz ve doğayı buluşturan atmosferiyle yeni sezonda misafirlerini ağırlamaya başladı. Açıldığı ilk günden beri misafirleri için kişiselleştirilmiş bir konaklama deneyimi sunan otel deki yeni sezona dair en güncel bilgileri, genel müdürü Kemal Bayık’tan aldık.
Geçen yıl otelin LXR Hotels & Resort ailesine dahil olup Susona Bodrum’un genel müdürü oldunuz. Marka ile yollarınız nasıl kesişti?
Öncelikle belirtmek isterim ki LXR markası, Hilton’un lüks koleksiyonunun bir RÖPORTAJ parçasıdır. Kariyerime yıllar önce Hilton İzmir’de stajyer olarak başladım ve bu süre zarfında farklı markalarda ve farklı ülkelerde görevler üstlendim. Şimdi yeniden Hilton ailesinde olmak, iş hayatımın çemberinin tamamlandığı hissini veriyor. Öte yandan Bodrum’un yaşam tarzından her zaman büyük bir haz aldım. Bu güzel yerde ailemle birlikte 12 ay boyunca yaşamak nasıl olurdu diye kendime sık sık sordum. Susona Bodrum bana emanet edildiğinde, hayatımda yeni ve heyecan verici bir sayfa açıldı diyebilirim. Markamızın başarısı, bu nadide değerli otel ve Bodrum’un doğal güzellikleriyle bir araya gelince, büyük bir mutluluk ve özgüven duydum.
Otelinizin, bölgedeki diğer otellerden ayrılan yönleri var mı?
Her zaman en önemli şey misafir deneyimidir. Susona Bodrum’u farklı kılan ilk ve en önemli unsur da budur. Rezervasyondan karşılamaya, özenle hazırlanan mönülerden, iş arkadaşlarımızın eğitimlerine bütün ince detaylar için arka planda harıl harıl çalışmaktan büyük keyif alıyoruz. Bunun misafir yorumlarına yansıyor olması ise inanılmaz değerli. İkinci unsur, yerel ürüne ve sürdürülebilirliğe olan saygımız. Bodrum’un, Muğla’nın bereketli toprakları, doğası bizim hayatımız. Ona olan vefa borcumuzu, ürünümüzde, servisimizde, her gün daha da azaltmakta olduğumuz karbon ayak izimizle göstermekten onur duyuyoruz. Üçüncü olarak da mutfak sanatlarına ve mixology’ye olan ciddi sevgimiz. Bunun sunumlarımıza, mönülerimize, servisimize olan yansıması, bizi diğerlerinin faklı kılıyor.
Bu sezon yemek ya da hizmet konularında otelde nasıl yenilikler oldu?
Gastronomi alanında sunduğunuz hizmetler neler? Coğrafyamızın zengin çeşitliliğini, yemeklerimiz ve kokteyllerimizle kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şeflerimiz, modern pişirme teknikleri ile mikro yerel ürünleri eşsiz tabaklar da buluşturma misyonuyla tutku ile çalışıyorlar. Sürdürülebilirliğe önem veren şeflerimiz, farklı mutfak kültürlerini birleştirerek güncel, doğal ve vatanımızın cömertliğinden ilham alan mönüler hazırlıyorlar. Sıfır atık kokteyller sunmak için sürekli yeni ve heyecan verici yollar araştıran bir bar takımımız var. Ödüllü restoranımız Malva, özenle hazırlanmış mikro-yerel, günlük ve vegan esintili mutfağıyla damakları şenlendiriyor. Güneş, körfezin üzerinde batarken, misafirlerimiz Malva kokteylleri ve enfes Ege şaraplarından oluşan geniş bir seçki eşliğinde ambiyansın tadını çıkarıyorlar. Frankie Beach Club ise misafirlere büyüleyici bir müzik şöleni sunarken, birinci sınıf bir plaj kulübünün enfes tatlarına geniş şampanya ve kokteyl seçenekleriyle eşlik ediyor. Ezi restoranımız ise organik bahçemizin ve yerel ürünlerimizin taze ve sağlıklı lezzetlerini içeren çevreye duyarlı bir kahvaltıyla güne harika bir başlangıç sunuyor.
Peki dekorasyon anlamında değişiklikler oldu mu yeni sezonda?
Yalın, huzur veren, Bodrum Yarımadası ile uyumlu, sürdürülebilirlik ilkelerimizi yansıtan bir dekorasyon tarzı benimsemekteyiz. Bu tarz Hilton’un ‘Bir amaç için seyahat’ değerleri ile de tamamen örtüşmekte. Biz her sene misafirlerimize daha ilham verici ve daha özgün bir ortam sunmayı hedefliyor; konfor ve görsel cazibeyi bir araya getirmeye devam ediyoruz.
Son olarak hem otel hem de sizin yakın vadeli gelecek planlarınızdan bahsetmek ister misiniz?
Susona ve Frankie Beach Club bu sene heyecan verici festivallerin ve DJ performanslarının Bodrum’da merkezi olacak. Sezon, Isle of Escape Festivali ile başladı bile. Konuklar, dünyaca ünlü DJ’lerin ritimleri eşliğinde dans ederken, workshop’lar ile eğlenip, Susona Bodrum kıyılarının ve gurur duyduğumuz mutfaklarımızın tadını çıkardılar. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında dünyanın dört bir yanından dünyaca ünlü DJ’ler sahne alacak. Damian Lazarus, Polo & Pan bunlardan sadece birkaçı. Dolunay, yaz gün dönümü ve ekinoks gibi astronomik öneme sahip günleri de farkındalık workshop’larımızla kutlamaya devam edeceğiz. Ayrıca Spa Soul’da daha geniş bir masaj terapisi mönüsü, yoga, meditasyon ve nefes terapileri ile misafirlerimizin tatillerine zindelik katmaya devam ediyoruz.