Antalya'da gastronomi şöleni
Antalya'da gastronomi şöleni
Antalya Tanıtım Vakfı ve Turkuvaz Medya Sofra Dergisi iş birliği ile 20-21 Ekim tarihleri arasında lezzet, doğa ve tarihin bir arada harmanlandığı 'Sense of Antalya' gastronomi etkinliği gerçekleştirildi.
Antalya'da gastronomi şöleni
Antalya, coğrafyasına, tarihine, kültür mirasına ve gastronomisine sayısız katkılar sunan güneş ve denizin cömertliğiyle, Girit ve Mısır'dan gelen göçmenlerin yerel halk ve Yörükler ile birlikte şekillendirdiği mutfağıyla sadece Akdeniz'in değil, dünyanın en zarif gastronomisine ev sahipliği yapıyor. Anadolu'nun güneyinde, Akdeniz Bölgesi'nin kalbinde yer alan Antalya, doğu ve batının damıtılmış tüm değerlerini hazine sandığında biriktiren ışıl ışıl bir kent. 'Sense of Antalya' etkinliğinin ilki olan 'gastronomi' ise kent mutfağına çeşitli açılardan bakmayı sağladı.
Yeliz Gül Ege, Ersin Yazıcı, Yasemin Gebeş
Antalya'da gastronomi şöleni
Türkiye'nin en ünlü kadın, edebiyat, ekonomi, cemiyet ve yemek dergilerinin yayın yönetmenleri, şef ve yemek yazarlarının katılımıyla gerçekleşen gezide, kentin ünlü lezzet noktaları ile tohum ve tarım konularında şehrin ileri gelen markaları Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege ve 7 Mehmet restoranının sahibi Mehmet Akdağ'ın rehberliğinde keyifl i ve bilgilendirici sohbetlerin eşliğinde anlatıldı. Arkeolojik açıdan dünyanın sayılı antik kentlerinin arasında yer alan Side, tiyatrosu başta olmak üzere tapınakları ve müzesi ile etkinliğin odak noktası oldu.
Antalya'da gastronomi şöleni
Sürdürülebilir tarım üzerine yenilikçi çalışmalarıyla çığır açan Farminova markasının geleceğin tarımını anlatan sunumu basın mensupları, şefl er ve yazarların büyük ilgisini çekti. Etkinliğin son gününde 7 Mehmet'te yapılan gala yemeğinde kent mutfağının coğrafi işaret sahibi ürünleri ile yemekleri kentin gastronomi açısından dünyaya hazır olduğunu anlatır zenginlikteydi.
Yeliz Gül Ege, Mustafa Erüs, Mehmet Akdağ
Antalya'da gastronomi şöleni
'Sense of Antalya' etkinliğinin ilki olan 'gastronomi', kent mutfağına çeşitli açılardan bakmayı sağladı.
Antalya'da gastronomi şöleni
Türkiye'nin en ünlü dergilerinin yayın yönetmenleri, şef ve yemek yazarlarının katılımıyla gerçekleşen gezide, kentin ünlü lezzet noktaları ile tarihi lokantaları ve tarım konularında şehrin ileri gelen markaları, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege ve 7 Mehmet restoranının sahibi Mehmet Akdağ'ın rehberliğinde anlatıldı.